16 °

max 21 ° / min 16 °

Subota

19.10.

21° / 16°

Nedjelja

20.10.

21° / 14°

Ponedjeljak

21.10.

21° / 14°

Utorak

22.10.

21° / 14°

Srijeda

23.10.

22° / 14°

Četvrtak

24.10.

22° / 12°

Petak

25.10.

20° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Branioci maloljetnika osumnjičenog za ubistvo u pokušaju: Nema mjesta hajci

Izvor: pixabay ilustracija

Hronika

Comments 2

Branioci maloljetnika osumnjičenog za ubistvo u pokušaju: Nema mjesta hajci

Izvor: ETV Portal

Autor: Antena M

  • Viber

Branioci maloljetnika A. K, koji je osumnjičen za ubistvo u pokušaju vršnjaka u Baru, a kojeg je Viši sud u Podgorici nakon devet od određenih 30 dana zadržavanja pustio da se brani sa slobode, advokat Nikola Strugar iz Bara i advokatica Maja Živković iz Podgorice ocijenili su da "nema mjesta hajci koja se trenutno sprovodi, a što moguće i nije namjera, ali jeste efekat".

Oglasili su se, kako se naveli, cijeneći aktuelni trenutak organizovanja protesta i načina medijskog izvještavanja o ovoj stvari, a s ciljem smirenja tenzija koje se stvaraju i s ciljem zaštite učesnika u postupku.

- Prije svega, najznačajnije je da se oštećenom pruži medicinska i ljudska pomoć i podrška i da se što prije oporavi, ka čemu treba da budu uperene misli svih, a naša primarna želja, kao i maloljetnika koga branimo i njegove porodice, jeste da oštećeni bude dobro i da se potpuno oporavi - kazali su Strugar i Živković.

S druge strane, kako dodaju, "nema mjesta hajci koja se trenutno sprovodi, a što moguće i nije namjera, ali jeste efekat".

- Niti ima mjesta komentarisanju sudskih odluka na način na koji se to već par dana radi, posebno bez poznavanja okolnosti konkretnog slučaja – predeliktne i deliktne situacije, čime se vrše brojne povrede prava, kako maloljetnika, tako i oštećenog, a ujedno vrši neprimjeren uticaj i pritisak na sudsku vlast - ističu Strugar i Živković.

Treba, kako su istakli, posebno imajući u vidu uzrast maloljetnika prema kome se vodi postupak i uzrast oštećenog, koji su formalno i faktički još uvijek djeca, težiti pomirenju i poboljšanju odnosa.

- Što je svakako i u duhu zakona, bez obzira na ishod postupka koji ne želimo komentarisati niti prejudicirati - zaključili su Strugar i Živković.

Istražni sudija Višeg suda je 9. oktobra osumnjičenom maloljetniku odredio pritvor do 30 dana, dva dana nakon što je on nožem zadao teške tjelesne povrede Gimnazijalcu D. M.(18) u dvorištu škole.

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

Orlov krš

Gospodo advokati,nije sve u novcu,ima nešto i u ljudskosti!

Brano Bozovic

Pistujem,posao Advokata koji moraju da rade svoj posao branioca. Ali bi bilo bolje da se ne oglasavaju,na ovakav nacin.U ovakvo specificnom slucaju,nek pomisle na svoju decu.Nedaj boze nikome,da se desi sto se desilo ovom mladom covjeku.