18 °

max 22 ° / min 15 °

Četvrtak

24.10.

22° / 15°

Petak

25.10.

21° / 16°

Subota

26.10.

22° / 16°

Nedjelja

27.10.

21° / 15°

Ponedjeljak

28.10.

21° / 15°

Utorak

29.10.

24° / 15°

Srijeda

30.10.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Šimun: Vijest iz Pljevalja o pokušaju ubistva ljekara na radnom mjestu je posljednji alarm za cjelokupno društvo

Izvor: Vlada CG

Hronika

Comments 2

Šimun: Vijest iz Pljevalja o pokušaju ubistva ljekara na radnom mjestu je posljednji alarm za cjelokupno društvo

Autor: Antena M

  • Viber

Vijest iz Pljevalja o pokušaju ubistva ljekara na radnom mjestu je posljednji alarm za cjelokupno društvo, poručuje ministar zdravlja Vojislav Šimun. 

Današnji napad na kolegu predstavlja krajnji momenat da država odlučno stane u zaštitu zdravstvenih radnika, koji svakodnevno strahuju za sopstveni život pokušavajući da brinu o zdravlju i životima građana, ističe ministar Šimun. 

"Apelujem na Ministarstvo pravde da što prije postupe po inicijativi koju sam predložio krajem jula na sjednici Vlade, a koja se odnosi na uvođenje posebnog krivičnog djela napada na lica koja obavljaju zdravstvenu djelatnost kroz izmjene i dopune Krivičnog zakonika Crne Gore.

Upućujem molbu i Ministarstvu unutrašnjih poslova, da razmotre opciju da se određeni dio ljudstva rasporedi ustanovama zdravstvene zaštite koje nažalost, sve češće postaju poligon za izražavanje agresije i nasilničkog ponašanja tamo gdje treba da vlada solidarnost i empatija.

S obzirom na to da se Projekat fizičko – tehničkog obezbjeđenja odnedavno sprovodi u Zavodu za Hitnu medicinsku pomoć u saradnji sa Upravom policije, u najkraćem roku ćemo sa menadžerima zdravstvenih ustanova istražiti opciju da se ovakav sistem zaštite uspostavi u svim zdravstvenim ustanovama kao jedna od mjera zaštite ljekara i medicinskog osoblja na radnom mjestu", navodi Šimun. 

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

Sociolog

A, đe? Nijesu to Pljevlja, ma.jok...fini neki Spajićev i Vranešov svijet je tamo.....zar neće i glavnim.gradom postati, koliko je investicija najavio Srećko Spajić...Zato Šimune, oprezno...

Mila K

Prvo ste se uneredili čitavom zajednicom. Pretvorili društvo u skup nasilnika, posebno u politici. A alarm za društvo he da nam je ovo ministar zdravlja. I da Klinički ništa ne radi, u većini. Pa tako redom...