Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Podrška Glavnog grada za podizanje spomenika kraljici Jeleni

| Postavio/la: Mirjana Dragaš

Podrška Glavnog grada za podizanje spomenika kraljici Jeleni

 Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković primio je danas princa Emanuela Filberta od Savoje, praunuka italijanske kraljice Jelene Savojske, koji boravi u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori.

Vuković je saopštio da će Glavni grad podržati inicijativu za postavljanje spomenika kraljici Jeleni u Podgorici i dati puni doprinos što skorijoj realizaciji tog projekta.

“Siguran sam da će to biti jedan simboličan gest učvršćivanja i produbljivanja prijateljskih odnosa dvije države koje vežu bogata istorija i posebni odnosi kraljevskih dinastija” - istakao je Vuković.

''On je naglasio da će gradska uprava u narednom periodu intenzivirati aktivnosti u cilju opredjeljivanja adekvatne lokacije i usvajanja odluka od strane Gradskog parlamenta kako bi se što prije stekli i formalni uslovi za postavljanje spomenika.

Vuković je tokom sastanka princu od Savoje uputio inicijativu da se pored podizanja spomenika u znak sjećanja u narednom periodu odredi i zajednički realizuje obilježavanje Dana kraljice Jelene''- navedeno je u saopštenju.

Princ Emanuel Filberto Savojski je zahvalio Vukoviću na podršci za podizanje spomenika kraljici Jeleni u Podgorci i pozdravio inicijative koje treba preduzeti u tom pravcu u periodu koji predstoji.

On je istakao da italijanski narod posebno cijeni i vrednuje kraljicu Jelenu i njenu istorijsku ulogu i značaj, dodajući da je stoga jako važno da mlade generacije budu upućene i upoznate sa njenim dobročinstvima i djelima kojima je ona zauzela posebno mjesto u istoriji obje države.

Sagovornici su se saglasili da u narednom periodu intenziviraju saradnju u cilju realizacije dogovorenih zajedničkih aktivnosti i nastavka rada na daljoj afirmaciji djela kraljice Jelene Savojske.

Ostavi komentar

0/300