Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Završeno sezonsko čišćenje zelenih pijaca "Pobrežje" i "Bazar"

| Postavio/la: Milena Aprcović

Završeno sezonsko čišćenje zelenih pijaca "Pobrežje" i "Bazar" Foto: PG Biro

Nakon što je završeno sezonsko čišćenje Stočne, pijace upotrebljavane robe i Kamionske pijace, zaposleni u Službi za održavanje higijene pijačnih objekata i implemantaciju HACCP standarda, završili su i sezonsko čišćenje pijaca u Tržnim centrima "Pobrežje" i "Bazar", saopšteno je iz PG Biroa. 

"Sezonsko čišćenje, koje se radi svake godine, najmanje po 2-3 puta, podrazumijeva detaljno pranje i čišćenje svih tezgi, odvoda, kanala, podova i stakla. Ujedno je ovlašćena firma Ekosaniteko, izvršila dezinfekciju, dezinsekciju i deratizaciju pijace, što se redovno obavlja najmanje 4 puta godišnje", navode u saopštenju. 

Prethodno su radnici Službe za tehničko održavanje objekata okrečili ova dva pijačna objekta.

Šest pijačnih objekata kojima gazduju "Tržnice i pijace" svakodnevno održavaju zaposleni u Službi za održavanje higijene i implementaciju HACCP standarda.

Od 2016. "Tržnice i pijace" posjeduju Sertifikat kojim se potvrđuje da je Analiza rizika kritičnih kontrolnih tačaka u Društvu u skladu sa normom HACCP.

"To dokazuje da je naše poslovanje i održavanje objekata u potpunosti usaglašeno sa međunarodnim propisima i standardima u ovoj oblasti. Posjedovanje ovog Sertifikata podrazumijeva redovne kontrole od strane Instituta za certificiranje sistema, kao i pravljenje polugodišnjih izvještaja o realizaciji i praćenju kritičnih kontrolnih tačaka. Za čišćenje objekata koriste se isključivo produkti koji ne štete zdravlju i bezbjedni su za korišćenje na mjestima gdje se prodaju prehrambeni proizvodi", dodaje se u saopštenju. 

Ostavi komentar

0/300