Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

CP podnio krivičnu prijavu protiv vlasnika bilborda u Budvi

| Postavio/la: Milena Aprcović

CP podnio krivičnu prijavu protiv vlasnika bilborda u Budvi Logo

Crnogorski pokret podnio je krivičnu prijavu Vrhovnom državnom tužilaštvu u Podgorici protiv N.N lica, vlasnika bilborda u opštini Budva, zbog krivičnog djela eksplicitnog pozivanja na protivustavno otcjepljenje dijela Crne Gore kažnjivo po čl. 369 KZ-a i  izazivanja nacionalne mržnje iz čl. 370  KZ CG, stav 1, a u vezi s članovima 357 i 362 stavovi 1 i 2 istoga KZ-a.

Kako se navodi u saopštenju, N.N.lica, vlasnici bilborda u Budvanskoj opštini, dozvolila su da se na bilbordima istaknu plakati koji 27. i 28. septembra pozivaju građane na skup u grbaljskome manastiru Podlastva, na centralnu proslavu 800 godina autokefalnosti Srpske pravoslavne crkve, na kojima piše:

 "800 godina autokefalnosti Srpske pravoslavne crkve i svetosavlja u Crnoj Gori i Boki Kotorskoj

 1.500 godina manastira Podlastva -  Grbalj

 Osvećenje paraklisa Svetoga kneza Lazara i obnovljenih manastirskih konaka"

"Tim natpisom, u kome su odvojeno veznikom "i" ispisana imena crnogorske države i njenoga dijela, jasno je istaknuto da organizatori Boku Kotorsku ne drže integralnim dijelom Crne Gore, što je protivustavno djelo kažnjivo po članu 359 KZ-a Crne Gore.

Po ko zna koji put Crnogorski pokret poziva tužilaštvo Crne Gore da vrše svoju ustavnu dužnost u zaštiti ustavnog, državnog uređenja, zaštiti državne imovine, međunacionalnog i međuvjerskog sklada, građanskog mira, ... jer odsustvom reakcije pravosuđa na očito širenje antidržavnog djelovanja, širenja nacionalne i vjerske mržnje i netrepjeljivosti i drugih kažnjivih djela samo podstiču izvršioce na njihovo dalje vršenje.

Crnogorski pokret, a mnogi građani dijele taj ośećaj, ne želi da vjeruje da se tužilaštvo rukovodi nekim drugim razlozima, a ne strogim poštovanjem zakonitosti, kada ne reaguje na očigledne provokacije sa ciljem uznemiravanja javnosti, iza kojih stoje aspiracije raznih nacionalnih i drugih grupa u i van Crne Gore. To se posebno odnosi na isuviše blagonaklon odnos prema djelovanju eparhija Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori, njenih sveštenika i njenih vjernika", navode u saopštenju. 

Komentari

Crogorski oro,

Necu o tekstu, sve ste u pravu, ali ne vidim korist od utuzivanja. Mislim da bi bilo mnogo vaznije DA CRNOGORSKI POKRET PRERASTE U POLITICKU PARTIJU. Uzmite 100 casnih Crnogoraca u vrh partije - ostalo ptepustite nama, GLASACIMA! Moramo, ovako vise ne ide!

Crnogorski oro,

@Nikola, pa, covjece, takozvana Crnogorska partija je PATKA koja krije najpodmuklije srpstvo pod tim imenom. Tu partiju je " prodao" Ivancevic, nakon sto je na " crnogorskoj matrici" upisao clanove i foveo ih u necuvenu zabludu. Tu partiju vodi srbin Pavicevic, cudna figura koju su izbacili iz Sr.

Damjan,

@Nikola Da li je moguće da ne razlikuješ Crnogorski pokret od Crnogorske partije?

Nikola,

Da li je ovo moguće? Podnose krivičnu prijavu protiv onih istih koje podržavaju u vlasti u Budvi.

Ostavi komentar

0/300