Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Na zahtjev mitropolita SPC: Sastali se Marković i Amfilohije

| Postavio/la: Mirjana Dragaš

Na zahtjev mitropolita SPC: Sastali se Marković i Amfilohije

''Vlada i Mitropolija crnogorsko-primorska nastaviće dijalog u vezi sa preporukama Venecijanske komisije koje su date na Predlog zakona o slobodi vjeroispovijesti ili uvjerenja i pravnom položaju vjerskih zajednica'' – zaključeno je na sastanku premijera Duška Markovića i mitropolita SPC Amfilohija, održanom u Kabinetu predsjednika Vlade na zahtjev Amfilohija.

''Vlada želi da uobliči pravni sistem u skladu sa današnjim potrebama Crne Gore kao viševjerskog i multikulturalnog društva. Naša obaveza je da ostavimo ambijent i nasljeđe koje neće biti opterećenje generacijama koje dolaze'' – saopštio je Marković.

Premijer je, kako se dodaje u saopštenju, kazao da Vlada iskazuje poštovanje prema pravoslavnoj Mitropoliji crnogorsko-primorskoj i njenim vjernicima, i zajednički interes je da se na vjerskim pitanjima i u proceduri ispunjavanja preporuka Venecijanske komisije, postigne najviši stepen konsenzusa.

„Zbog toga sam prihvatio Mitropolitovu inicijativu da se sastanemo, kao i njegov zahtjev da se u vezi Predloga zakona, nakon što smo dobili mišljenje Venecijanske komisije, razgovara uz prisustvo pravnih savjetnika koje je angažovala Mitropolija“ – dodao je Marković.

Sastanku je prisustvovao i potpredsjednik Vlade za politički sistem, unutrašnju i vanjsku politiku Zoran Pažin, koji će u nastavku ovog dijaloga predvoditi Vladin stručni tim tokom daljeg rada na ispunjavanju preporuka Venecijanske komisije.

Komentari

štrbina,

@Alex,ti vjernici s Amfiem nijesu vjernici nego iz crnogorskog naroda prodane duše otrcanom srpstvu Srbije.Pa njihovi preci od kad je Crnogoraca i CG išli u CPC do 1018 kao njeni vjernici.A SPC i njeni vjernici znaš da su prepuštili sebe i svoje srpstvo i crkvu 500g na trcanje Turčinu i đžamiji.

Alex,

@štrbina, Pa sta treba, da zarati sa mitropoljom i njenim vernicima...ljudi pa oni su realnost na ovom prostoru pa koliko god se mi sa njima ne slagali

štrbina,

''...Vlada iskazuje poštovanje prema pravoslavnoj Mitropoliji crnogorsko-primorskoj i njenim vjernicima...''-e sa ovijem si Markoviću pokaazao koliko te briga za crnogorski narod i državu.Pa tako zbore i i drobe oštapleri i zlotvori crnogorskog naroda i države.

Labud Dabanović,

Neznam što vlada čini i oće-zlotvore crnogorskog narod dočekuju i u svoje odaje i u Skupštinu śede i šnjima se dogovaraju na koji će put. … i na karju možda će i Mareković sa sotonom tikve da sadi i ograde još jedan sram u Podgoricu za crnogorski narod i državu.

Realista,

Kakvo ulagivanje, do juče je pričao da Crnogorci ne postoje, a danas oće sa našim predsjenikom da se druži... Ovo je potez prije nego što Irinej dođe da im ne bi zabranili okupljanje. Kako su lukavi i bezobrazni... Sa ovakvima treba jedino onako kako zakon kaže nikako ne praviti neke ustupke!!!

Katunjanin,

Do sad varao i obmanjivao Mila .Sad koristi malo iza ledja da iskoristi Markovica .Sve se plasim da ce ovo na kraju morati crnogorski narod da redava .

Ostavi komentar

0/300