9 °

max 15 ° / min 7 °

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 7°

Utorak

23.04.

12° / 11°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

15° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Srpski nacionalni savjet podržava inicijativu za izgadnju spomenika patrijarhu Varnavi

Religija

Comments 1

Srpski nacionalni savjet podržava inicijativu za izgadnju spomenika patrijarhu Varnavi

Izvor: PV Informer

Autor: Antena M

  • Viber

Srpski nacionalni savjet Crne Gore zahvaljuje se i podržava inicijativu odbornika u Skupštini opštine Pljevlja Ermina Harbića da se u ovom gradu uredi trg i izgradi spomenik patrijarhu Varnavi, rođenom Pljevljaku, i jednom od najvećih pravoslavnih duhovnika na ovim prostorima.

Kako bi dao doprinos ovoj inicijativi, Srpski nacionalni savjet iskazuje spremnost da, u skladu sa svojim mogućnostima, finansijski pomogne realizaciju ovog projekta, ukoliko inicijativa Harbića dobije većinsku podršku u gradskom parlamentu Pljevalja.

Srpski nacionalni savjet smatra da predlog Ermina Harbića pokazuje da značajan dio Muslimana i Bošnjaka pokazuje spremnost za skladan suživot sa srpskim narodom, bez obzira na njegov trenutno izuzetno težak položaj, kako na državnom, tako i lokalnom nivou, naročito u onim opštinama gdje vladajuća većina sa državnog nivoa vrši vlast.

Srpski nacionalni savjet je svjestan da je dobar dio muslimanskog i bošnjačkog naroda, ali i drugih manjinskih naroda i manjinskih nacionalnih zajednica, zgrožen neskrivenom diskriminacijom i odnosom vladajuće elite u Crnoj Gori prema Srbima, kao državotvornom i relativno većinskom narodu.

Uprkos tome što su slične inicijative i ranije upućivali građani i organizacije iz Pljevalja, Srpski nacionalni savjet se nada da inicijativa Ermina Harbića, kao pripadnika muslimanske vjeroispovjesti, iskrena i da nije politički motivisan, a prije svega da se ne radi o manipulaciji, vjerujući da bi ovakav odnos i u drugim sredinama u Crnoj Gori prema srpskom narodu značajno doprinio očuvanju multietničkog sklada i tolerancije.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

vuko

Ljudi, jesmo li pobjedili 1945. ? Dokle vise!