Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Srpski nacionalni savjet podržava inicijativu za izgadnju spomenika patrijarhu Varnavi

| Postavio/la: Antena M | Izvor: PV Informer

Srpski nacionalni savjet podržava inicijativu za izgadnju spomenika patrijarhu Varnavi

Srpski nacionalni savjet Crne Gore zahvaljuje se i podržava inicijativu odbornika u Skupštini opštine Pljevlja Ermina Harbića da se u ovom gradu uredi trg i izgradi spomenik patrijarhu Varnavi, rođenom Pljevljaku, i jednom od najvećih pravoslavnih duhovnika na ovim prostorima.

Kako bi dao doprinos ovoj inicijativi, Srpski nacionalni savjet iskazuje spremnost da, u skladu sa svojim mogućnostima, finansijski pomogne realizaciju ovog projekta, ukoliko inicijativa Harbića dobije većinsku podršku u gradskom parlamentu Pljevalja.

Srpski nacionalni savjet smatra da predlog Ermina Harbića pokazuje da značajan dio Muslimana i Bošnjaka pokazuje spremnost za skladan suživot sa srpskim narodom, bez obzira na njegov trenutno izuzetno težak položaj, kako na državnom, tako i lokalnom nivou, naročito u onim opštinama gdje vladajuća većina sa državnog nivoa vrši vlast.

Srpski nacionalni savjet je svjestan da je dobar dio muslimanskog i bošnjačkog naroda, ali i drugih manjinskih naroda i manjinskih nacionalnih zajednica, zgrožen neskrivenom diskriminacijom i odnosom vladajuće elite u Crnoj Gori prema Srbima, kao državotvornom i relativno većinskom narodu.

Uprkos tome što su slične inicijative i ranije upućivali građani i organizacije iz Pljevalja, Srpski nacionalni savjet se nada da inicijativa Ermina Harbića, kao pripadnika muslimanske vjeroispovjesti, iskrena i da nije politički motivisan, a prije svega da se ne radi o manipulaciji, vjerujući da bi ovakav odnos i u drugim sredinama u Crnoj Gori prema srpskom narodu značajno doprinio očuvanju multietničkog sklada i tolerancije.

Komentari

vuko,

Ljudi, jesmo li pobjedili 1945. ? Dokle vise!

Ostavi komentar

0/300