Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

„ANTENA M” SAZNAJE: Delegacija Carigrada jutros u Beogradskoj patrijaršiji

| Postavio/la: Antena M

„ANTENA M” SAZNAJE: Delegacija Carigrada jutros u Beogradskoj patrijaršiji

Piše: Vladimir Jovanović

Prema nezvaničnim, ali pouzdanim izvorima „Antene M”, delegacija Vaseljenske patrijaršije jutros je boravila u Beogradu.

Delegaciju iz Carigrada predvodili su mitropolit pergamski Jovan Zizjulas, jedan od najvećih živih bogoslova, te mitropolit galski Emanuil Adamakis, koji je, krajem prošle godine bio jedan od egzaraha Vaseljenskoga Patrijarha u Ukrajini.

Njih je u zdanju Beogradske patrijaršije primio srpski patrijarh Irinej Gavrilović. Razgovorima su prisustvovali još neki srpski arhijereji.

Prema podacima s kojima raspolažemo, osim mitropolita Jovana Zizjulasa i Emanuila Adamakisa, u sastavu Vaseljenske patrijaršije su: mitropolit silivrijski Maksim Vgenopulos, mitropolit adrijanopoljski Amfilohije Stergiu, te podsekretar Sv. Sinoda Vaseljenske patrijaršije.

Vijest o ovome susretu u međuvremenu je potvrdio grčki crkveni portal „Ορθοδοξια”, koji navodi: „U Beogradu je trenutno delegacija Vaseljenske patrijaršije koja razgovara o pravoslavnim pitanjima sa patrijarhom Irinejem i jerarhijom Crkve Srbije”.

SPC se ovim povodom još nije oglasila.

 

Ostavi komentar

0/300