13 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 8°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

14° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Episkopski savjet SPC: U najkraćem roku nosioci vlasti da otvore istinski dijalog

Izvor: Foto: MCP

Religija

Comments 6

Episkopski savjet SPC: U najkraćem roku nosioci vlasti da otvore istinski dijalog

Autor: Jelena Ćetković

  • Viber

Episkopski savjet Pravoslavne crkve u Crnoj Gori pozvao je nosioce vlasti da u najkraćem roku otvore istinski dijalog prije nego što, kako su kazali, eventualna primjena Zakona o slobodi vjeroispovijesti postane izvor za ozbiljne društvene diobe sa nesagledivim posljedicama.

Sjednici Episkopskog savjeta, koja je održana juče,  prisustvovali su mitropolit Amfilohije, episkop mileševski Atanasije, episkop budimljansko-nikšićki Joanikije, episkop zahumsko-hercegovački i primorski Dimitrije i episkop umirovljeni zahumsko-hercegovački Atanasije.

"Javno pozivamo sve policijske snage i njihove starješine, sve do predsjednika i premijera, da ne primjenjuju silu, pa, eto, čak i nad episkopima, koji se mirno okupljaju radi odbrane i ostvarivanja svojih vjerskih prava",  saopšteno je nakon sjednice Episkopskog savjeta.  

Episkopi su potvrdili zaključke sa svoje telefonske sjednice od 26. decembra 2019. i izrazili odlučnost da se "ovoj nepravdi s kojom je Crkva suočena suprostave koristeći sve domaće pravne mehanizme, ali i obraćajući se svim relevantnim međunarodnim institucijama za zaštitu ljudskih prava i sloboda". 

"U ovim predbožićnim danima treba da se sabiramo u hramove na molitvu i svojim hrišćanskim dostojanstvom i odvažnošću, ne nasjedajući na provokacije onih kojima je cilj razdor među braćom, te tako pokažemo da nas crnogorski režim ni najmanje nije pokolebao niti uplašio u našem odlučnom nastojanju da branimo naše svetinje i naša vjerska prava i slobode. „Tvrd je orah voćka čudnovata, ne slomi ga, al’ zube polomi“, navedeno je, između ostalog u saopštenju. 

Komentari (6)

POŠALJI KOMENTAR

maestro

Eto ve ka kriminalni klan, sve mafijas do mafijasa. Valjalo bi da policija izvrsi raciju da vam oduzme te levore sto krijete ispod mantija a ona da vas strpa u Spuz na ladjenje pa tamo zasijedajte !!! Risto tebe nece ni u pakao jer je to blazeno za tebe, sotono matora !

Ivo

Vide da se Crna Gora nećka,hoće-neće,piškit ću-kakit ću... Godinama rade što hoće,od limenke na Rumiji do ostalih zahvata bez građevinske dozvole.. razbahatilo se to grdno,daju ultimatume,prijete... Umjesto da Crna Gora oštro sa kršiteljima zakona,ona im pjevuši pjesmice... a ovi sve luđi..

mr

Nešto mnogo kasnite... Zakon je usvojen... Nijesu vam rekli... Šteta, a jure vas četiri god da vam šapnu da se po tom pitanju nesto radi... A vi, drzava u drzavi... Ko vas.... A sad, da pričamo... Kasno... Prijatno!