Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

The National Interest” – glasilo putinovske propagande u SAD

| Postavio/la: Antena M | Izvor: Piše: Nero Volf

The National Interest” – glasilo putinovske propagande u SAD

Ovdašnji mediji danas prenose bombastičan tekst magazina „The National Interest” u kojem se navodi da „novi Zakon o slobodi vjeroispovjesti omogućava Đukanovićevoj kleptokratiji da kontroliše na stotine crkvenih imanja koja koristi Srpska pravoslavna crkva, dok istovremeno slabi jedinu insituciju koja je u Crnoj Gori sposobnu da mu napravi ozbiljan problem u njegovoj vladavini”.

„The National Interest” juče piše:

„Priroda Đukanovićeve vladavine se mijenjala, od devijantne do koruptivne. Ponekad je međutim bilo i farsično. Glavni primjer viđen je u događajima oko tzv. državnog udara u Crnoj Gori u oktobru 2016. godine. Zapravo priča o navodnom ruskom udaru na Crnu Goru postaje sve više apsurdnija, što se više ulazi u analizu. Dovoljno je napomenuti da je navodni pokušaj puča bio treći takav događaj koji se desio u Crnoj Gori uoči izbora. Samo po sebi apsurdno”.

Iako zaista izlazi u SAD, „The National Interest” je tipičan medijski punkt Rusije. U julu 2015. godine magazin je objavio članak Marije Butine u kojem pledira za poboljšane odnose između Ruske Federacije i buduće američke republikanske predsjedničke administracije. Članak je najavio veliku rusku infiltraciju u američke predsjedničke izbore. Tri godine kasnije Butinu je uhapsio FBI, optuživši je za zavjeru i djelovanje u svojstvu ruskoga agenta.

Autor citiranog članka o Crnoj Gori, Gordon Baroš, rado viđen je gost na srpskim portalima. Piše u korist srpske vlade i podržava Aleksandra Vučića. Pokušava da Srbiju predstavi u drugačijem svijetlu od realnog. Nedavno je napisao:

„Američka balkanska politika ostala talac posebnih interesa i etničkih lobija koji vjeruju da izvlače korist od stvaranja što većeg jaza između Vašingtona i Beograda. Takva kratkovidost prijeti da ugrozi progres koji je već postignut u odnosima između Vašingtona i Beograda. Upadljiv primjer toga je učestalo medijsko prikazivanje Srbije kao ‘ruske ispostave na Balkanu’, iako realnost govori o nečemu prilično drugačijem”.

U najnovijem članku, Baroš žali što, kako piše, „ipak i danas u Vašingtonu imamo ljude koji Đukanovića predstavljaju kao iskusnog državnika, kako je nazivan u vašingtonskim salonima za prijeme. Džo Bajden dočekao ga je 2014. u Bijeloj kući”.

Ugled „The National Interest” i istoimenog think-tank centra, koji je finansiran ruskim novcem, urušen je aferom sa špijunkom Marijom Butinom. Američki mediji navode da „The National Interest” i dalje protežira proruske stavove.

Krajem 2018. Butina je priznala krivično djelo špijunaže, a proljetos je savezni sud osudio na 18 mjeseci zatvora. Oslobođena 25. oktobra 2019. Deportovana u Rusiju.

 

 

Komentari

Proruski Medij - I,

The National Interest ciji je vlasnik Rus, je vezan za anti-NATO krugove,kao sto je senator Paul Rand koji je jedan od dva koji je glasao protiv ulaska CG u NATO. Ovaj medij je izrazito antievropski,ocekivano. Podmuklo se predstavlja kao pacifisticki a svaki broj im je o moci ruskog oruzja

Proruski medij,

Hvala Bogu da neko progovori o ovom monstrumu od medija na tlu Amerike. Vlasnike je Rus, naravno. Ovaj medij kontinuirano, ali vrlo perfidno promovise ruske interese. Mjesecima su objavljivali anticrnogorske clanke prije ulaska u NATO. Pisao ih je Doug Bandow, novinar sa istorijom narucenih clanaka

baka,

@Ako Pa citas li ti sržta pise ? ko je covjek? čime se bavio ! odstranjen iz Sfora ,sa univerziteta. Dodikov savjetnik. Glasnogovornik SPC. I kad su ih preduhitrili Antena M ( a vjerovatno i antihibridni tim poceo da radi ) skidose informaciju. Da sakriju svoju umjesanost u sve to. Kao da Vijesti nijesu znale o kakvom čovjeku se radi. Tzv analitičaru. Ali su na vrijeme preduhitrene.

Demagozi vs Aliens,

@Ako, pa i nije tesko kad se vidi prosta matematika za 2019-tu. Kurir, In4s, Telegraf, Borba i sl stoje iza 99% objavljenih fake news, placenih clanaka i sl. Preko 1000 objavljenih fake clanaka od kojih Kurir 394

Demagozi vs. Aliens,

Gordon N. Bardos Otpusten 1996-te iz SFOR-a zbog spijuniranja Srbima. Glavni organizator i govornik tribina i promocija SPC, Republike Srpske u US. Glavni klijent njegove firme SEERECON je upravo Dodik zbig kojeg je dobio otkaz sa Columbia univerziteta 2011-te.

Demagozi vs Aliens,

Vijesti - veliki kvazi borci za demokratiju i prava novinara i slobodu govora skidose članak sa naslovne strane o "kolegi" Gordon Bardos nakon sto su se uvjerili ko je i za koga radi samozvani Dodikov analiticar. E sad su nasli novi clanak ali po obiicaju nigdje nema linka sa izvorom informacija.

Ako,

Jel moguce da vama ko god nesto napise a nije vam po volji je srbijanski il ruski agent? Vama je i amerikanac ruski agent...

Misko,

Interesantno koliko je ocito ko za koga radi,recimo tabloid Vijesti je prenio kompletan tekst iz National Interest,a isto svi ostali koji su u sistemu ruske propagande,eto toliko samo da se zna ko je ko i za koga u CG novinarstvu!

Ostavi komentar

0/300