15 °

max 21 ° / min 15 °

Četvrtak

19.09.

21° / 15°

Petak

20.09.

24° / 15°

Subota

21.09.

25° / 14°

Nedjelja

22.09.

23° / 15°

Ponedjeljak

23.09.

24° / 16°

Utorak

24.09.

23° / 16°

Srijeda

25.09.

22° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Proruski sinaksis sa Joanikijem Mićovićem – bugarski portal

Religija

Comments 0

Proruski sinaksis sa Joanikijem Mićovićem – bugarski portal

Autor: Antena M

  • Viber

Priredio: V.J. 

Dobro obaviješteni bugarski vjerski portal „Doxologia Infonews” danas ponavlja tvrdnje da je Joanikije Mićović proteklih dana u Bugarskoj bio učesnik „PRORUSKOG SINAKSISA”.

Sajt eparhije crnogorsko-primorske Crkve Srbije (SPC) potvrdio je da je Mićović, više dana, bio gost Gavrila Dineva, mitropolita lovčanskoga Crkve Bugarske.

Vlada Bugarske preduzima mjere na raskrinkavanju, proćerivanju i stavljanju pod nadzor ruske agenture u svojoj zemlji. Međutim, rastu tenzije oko bugarske blokade pristupanja Śeverne Makedonije Evropskoj uniji.

Crkva Bugarske je nedavno objavila da stupa u kanonsko i evharistijsko jedinstvo sa Crkvom u Makedoniji, ali je odbila da prihvati njezino ime, naznačeno u aktu Vaseljenske Majke-Crkve od 9.  maja o.g. — Ohridska arhiepiskopija.

„Ime Pravoslavne crkve u Śevernoj Makedoniji ostaje da se razmotri”, saopštio je 21. juna Sinod u Sofiji.

Kako se procjenjuje, upravo pokretanje sporova oko naziva Crkve u Makedoniji je još jedna „koska” kojom crkve Srbije i Rusije žele da iskomplikuju crkvene prilike na Balkanu…

Mitropolit Gavril Dinev (72), Mićovićev domaćin, najvatreniji je „advokat” interesa Kremlja u bugarskome episkopatu, a svojevremeno se školovao i službovao u SSSR-u pod patronatom Odjeljenja za vanjske crkvene donose Moskovske patrijaršije — punkta KGB-a.

Gavril Dinev je 4-5. septembra prošle godine boravio u Crnoj Gori, tokom nasilne intronizacije Joanikija Mićovića.

„Da li se Gavril pita kakvu budućnost odnosa Bugarske i Crne Gore rizikuje? Znamo da je Gavril NAJPROMOSKOVSKIJI episkop Bugarske crkve i po svoj prilici još jednom sprovodi sugestije KREMLJA. Nažalost, ovim činom direktno podriva bugarski nacionalni interes“, ocijenio je tada dr Ognjan Minčev, bugarski politikolog, univerzitetski profesor.

Zvanični portal Bugarske patrijaršije (bg-patriarshia.bg) do danas je ignorisao višednevni boravak Joanikija Mićovića u jednoj od bugarskih eparhija — što je neuobičajeno, jer je Mićović član Sinoda Crkve Srbije, a u Bugarsku je doputovao najkasnije 30. juna. Takođe, i Gavril Dinev je član Sinoda Bugarske. Tek kasnije danas je bugarski patrijaršijski sajt objavio da se navodno radi o „uzvratnoj pośeti” i da je to „bratsko poseščenije”.

Međutim, arhimandrit Romanos Anastasiadis, sveštenomonah Vaseljenske Majke-Crkve, juče je saopštio da je Joanikije Mićović u Bugarskoj imao „’specijalnu misiju’ da promoviše RUSKU AGENDU na Balkanu, odnosno destabilizuje region na bilo koji način u korist Kremlja”.

Opširnije na linkovima…

 

 

 

 

 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR