15 °

max 18 ° / min 10 °

Ponedjeljak

16.09.

18° / 10°

Utorak

17.09.

21° / 11°

Srijeda

18.09.

23° / 15°

Četvrtak

19.09.

22° / 15°

Petak

20.09.

24° / 15°

Subota

21.09.

24° / 15°

Nedjelja

22.09.

23° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Sredanović: Priznajemo izbor Borisa za mitropolita i poglavara naše Crkve

Religija

Comments 4

Sredanović: Priznajemo izbor Borisa za mitropolita i poglavara naše Crkve

Autor: Antena M

  • Viber

Davno je rečeno: GLAS NARODA-GLAS SINA BOŽJEGA. Mi smatramo da se na sve što se danas dešava u našoj Crkvi ne treba gledati kao na raskol, već kao dugo očekivanu promjenu na vrhu, kako bi se uklonile dugotrajne posljedice privremenih i površnih rješenja prilikom obnove Crnogorske pravoslavne crkve i mnoge greške koje su proizašle — saopštio je Blažo Sredanović, ugledni i zaslužni crnogorski iseljenik iz SAD.

Odluke koje su donešene na nedavno održanom Opštecrnogorskom zboru na Cetinju ne smatramo nelegalnim, dodao je.

„Novi mitropolit, Boris Bojović, već dvadeset godina primjerno i posvećeno obavlja crkvene poslove, bez ijedne javne primjedbe. A svojim visokim obrazovanjem, opštom kulturom i primjernom komunikacijom sa narodom, ubjedljivo dokazuje da mu je dobro poznata uloga Crkve u društvu i da jasno sagledava perespektivu Crnogorske pravoslavne crkve u pravoslavnom svijetu, koja treba da zauzme ravnopravno mjesto sa ostalim crkvama, jer joj to istorijski i pripada”.

„Nama je teško prihvatiti rezonovanje nekih kritičara i njihovo tumačenje da je intronizacija mitropolita na ulici skandalozna, ako se zna da je počivseg vladiku Antonija Abramovića isto tako narod izabrao pod vedrim nebom”, poručuje Sredanović.

„Isto tako ne možemo prihvatiti isticanje da se u istoriji Crkve nikad nije desila smjena, odnosno slanje mitropolita u mirovinu na narodnom zboru, jer to ne znači da se nije moglo tako nešto desiti da je za tim bilo potrebe. Ako narod bira na zboru svojeg crkvenog poglavara onda je nelogično i neprihvatljivo osporavati tom istom narodu da donese suprotnu odluku i smijeni tog istog poglavara”.

„Mi, vjernici Crnogorske pravoslavne crkve u Americi, pozivamo sve pravoslavne vjernike u Crnoj Gori i svuda u svijetu da se što prije premoste sve nesuglasice i da jedinstveni, zajedno sa novoizabranim mitropolitom Borisom otvorimo novu stranicu u istorije Crkve”.

„Dosadašnjem mitropolitu Mihailu dugujemo duboko zahvalnost za sve što je uradio za dobro Crkvu u jednom izuzetno teškom vremenu. Smatramo da mu treba obezbijediti udoban i dostajenstven život u mirovini”. 

„Mi ćemo uskoro pozvati novog mitropolita Borisa da ponovo pośeti Ameriku”, saopštio je Blažo Sredanović.

Komentari (4)

POŠALJI KOMENTAR

JA

Svaka čast! sad treba da smo složni i podržimo Mitropolita Borisa! Nema svađe!

ništa urađeno

Za vrijeme Miahila ništa nije urađeno. Samo se slikao i držso govore. Boris je mlađi nešto će učinjet. Miahilo ne može više na noge.

michIl

Ako je ova promjena s čašču BOZJOM , bilo nam s srećom,ako nije ,BOG I sveci s njima,z oproštaj, AMIN