14 °

max 17 ° / min 13 °

Nedjelja

06.10.

17° / 13°

Ponedjeljak

07.10.

19° / 12°

Utorak

08.10.

21° / 13°

Srijeda

09.10.

17° / 15°

Četvrtak

10.10.

21° / 16°

Petak

11.10.

22° / 17°

Subota

12.10.

22° / 16°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Gorazd: Samo je Mihailo mitropolit

Religija

Comments 3

Gorazd: Samo je Mihailo mitropolit

Autor: Antena M

  • Viber

Priredio: V.J.

Na službenom sajtu Crnogorske pravoslavne crkve, koji kontroliše mitropolit Mihailo, objavljena je sljedeća poruka za koju se tvrdi da je od episkopa Gorazda Glomazića:

„Za mene, prema crkvenim kanonima, u našoj zajedničkoj Crkvi, postoji samo jedan mitropolit, a to je njegovo blaženstvo arhiepiskop cetinjski i mitropolit crnogorski, gospodin Mihailo, sve dok se u regularnoj, kanonskoj crkvenoj proceduri ne bi donijela drugačija odluka ili našla drugačija solucija za aktuelne okolnosti”.

Nije objavljen faksimil s potpisom i pečatom ove poruke, što je format za slična akta.

Gorazd, sa svjetovnim imenom Klaudio Fabian Gago Roza, strani je državljanin, episkop ostroško-nikšićki i argentinski Crnogorske pravoslavne crkve. Rukopoložen je 2008. Imao je, kako se tvrdilo, misiju da organizuje vjerski život potomaka iseljenih Crnogoraca u enklavama u Argentini — što nije uspio. On je jedini preostali član Sinoda koji po Mihailu nije sporan.

Naime, Mihailo je 1. avgusta o.g. objavio da prihvata navodnu ostavku episkopa kotorsko-primorskog Simeona Minihofera, austrijskoga državljanina, od 10. aprila 2023. — dodaviši da Simeonu „PRESTAJU i sva prava i obaveze u Sinodu”.

U novom saopštenju od 4. septembra Mihailo tvrdi da je pod „privremenu ZABRANU svještenodjejstvovanja do konačne odluke na narednoj śednici Sinoda Crnogorske pravoslavne crkve” stavio i Borisa, koji je dan ranije aklamacijom na Opštecrnogorskom zboru proglašen za arhiepiskopa cetinjskog i mitropolita crnogorskog - poglavara Crkve.

Komentari (3)

POŠALJI KOMENTAR

Promjene

Potrebne su promjene i u Crkvi.

zaboravicemo Amfilohija

Mihailo nije svjestan što čini. Prsti Dps-a

Tajfun

Mihailo nam trenuvno pravi vise problema nego Joanikije.