31 °

max 31 ° / min 20 °

Nedjelja

07.07.

31° / 20°

Ponedjeljak

08.07.

35° / 22°

Utorak

09.07.

36° / 23°

Srijeda

10.07.

37° / 24°

Četvrtak

11.07.

38° / 25°

Petak

12.07.

38° / 26°

Subota

13.07.

39° / 26°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Kovač tvrdi da je Mihailo i dalje poglavar Crnogorske pravoslavne crkve; Mihailo mu zahvaljuje

Religija

Tag Gallery
Comments 2

Kovač tvrdi da je Mihailo i dalje poglavar Crnogorske pravoslavne crkve; Mihailo mu zahvaljuje

Autor: Antena M

  • Viber

Marko Kovač, odlazeći ministar pravde, bivši član SNP, deklarisani sljedbenik Crkve Srbije (SPC) — na slici gore je prilikom potpisivanja „temeljnoga ugovora” Abazovića s Porfirijem Perićem — donio je RJEŠENJE 23. oktobra 2023. u kojem tvrdi da je Mihailo Dedeić i dalje poglavar Crnogorske pravoslavne crkve.

„ODBIJA SE kao neosnovan zahtjev UPUV-10-81/23-85 od 29. septembra 2023. podnisioca g. Borisa (Bojana Bojovića) za evidntiranje promjene u Jedinstvenu evidenciju vjerskih zajednica – Knjigu evidentiranih vjerskih zajednica Ministarstva pravde, kojim je tražio da Ministarstvo evidentira promjenu lica ovlašćenog za zastupanje vjerske zajednice Crnogorska pravoslavna crkva, na način da se evidentira:

- da se Arhiepiskop cetinjski i Mitropolit crnogorski g. Mihailo (Mihailo Dedeić) stavlja i povlači u mirovinu (umirovljava), čime prestaju sve njegove aktivne funkcije u Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi, vezane za predstavljanje i zastupanje;

- da se za novog Arhiepiskopa cetinjskog i Mitropolita crnogorskog, poglavara Crnogorske pravoslavne crkve postavlja preosvećeni episkop ostroško-nikšićki g. Boris (Bojan Bojović), koji predstavlja i zastupa Crnogorsku pravoslavnu crkvu”, navodi se u dispozitivu Kovačevog rješenja.

U posebnom saopštenju koje nam je dostavljeno, a koje ima navodni memorandum i pečat Crnogorske pravoslavne crkve, potpisuje ga izvjesni „Đurović, protojerej-stavrofor”, i to „po ovlašćenju mitopolita Mihaila”, navodi se:

„Prije donošenja ovoga rješenja Ministarstvo pravde, na čelu sa gospodinom MARKOM KOVAČEM, sprovelo je ispitni postupak na efikasan način poštujući zakonske propise i uvažavajući kanonska pravila naše vjerske zajednice. Zbog svega navedenog ISKAZUJEMO IM OVIM PUTEM POŠTOVANJE I ZAHVALNOST”. 

Napominjemo, Opštecrnogorski zbor, crkveno-narodni sabor održan početkom septembra, izabrao je dotadašnjeg episkopa Borisa za novog poglavara Crnogorske pravoslavne crkve – Arhiepiskopa cetinjskog i Mitropolita crnogorskog. 

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

Krsto

Evo vam još jednog dokaza da je Mihailo udbin čovjek koi radi u interesu velikosrpske ideologije

Ber Ct

Podje Boki u mirovinu prije nego je mislio..