13 °

max 21 ° / min 13 °

Subota

05.10.

21° / 13°

Nedjelja

06.10.

18° / 13°

Ponedjeljak

07.10.

19° / 12°

Utorak

08.10.

21° / 14°

Srijeda

09.10.

17° / 15°

Četvrtak

10.10.

20° / 16°

Petak

11.10.

22° / 17°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Dedeić poziva na Abazovićev popis

Religija

Tag Gallery
Comments 2

Dedeić poziva na Abazovićev popis

Autor: Antena M

  • Viber

Priredio: V.J.

Mihailo Dedeić de facto poziva da se se izađe na popis u organizaciji Abazovićeve vlade.

On je 11. oktobra 2023. i potpisao i pečatirao — i na svom sajtu objavio — „saopštenje za javnost”, koje glasi:

„Povodom najavljenog popisa stanovništva Crne Gore pozivam sve gradane naše države da podrže Crnogorsku pravoslavnu crkvu bez obzira na nacionalnu pripadnost i vjersku opredijeljenost. Nadamo se da ce na ovom popisu Crnogorska pravoslavna crkva dobiti veću podršku građana nego ikada ranije, kada je imala i 35 posto vjernika. Činom podrške Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi pokazujete lojalnost i odanost i prema državi Crnoj Gori”.

Međutim, provjerljivo je da u popisnim rubrikama o vjeroispovijesti ili nekoj drugoj, nema, niti je ikad bilo, rubrike o pripadnosti određenoj crkvi ili jurisdikciji; niti da se popisno neka crkva ili vjerska zajednica podržava ili ne podržava, i to na način — po sumanutoj Dedeićevoj tvrdnji — „bez obzira na… vjersku oprijedjeljenost”.

Dedeić je saopštenje, koje nije opozvao ni nakon najave bojkota, ni najave odgađanja popisa od strane nove vlade, objavio u terminu i okolnostima koji ne ostavljaju dilemu o podmukloj umiješanosti odlazeće Abazovićeve vlade.

Marko Kovač, Abazovićev ministar pravde, bivši član SNP, deklarisani sljedbenik Crkve Srbije (SPC), napisao je 23. oktobra 2023. akt u kojem tvrdi da je Dedeić i dalje poglavar Crnogorske pravoslavne crkve.

Crnogorska pravoslavna crkva, na čijem je čelu arhiepiskop cetinjski i mitropolit crnogorski Boris, ukazala je na očigledna nastojanja grupe civilnih N.N. lica oko Dedeića da nastave ciljano razaranje:

„Zamjeramo onima koji ga (Dedeića) guraju u ‘duboku vodu’, ne poštujući njegove godine: njima rukovodi samo želja da se okoriste”.

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

Vanja

Jedini cilj Mihailovog saopstenja je poziv da se izadje na izbore. Iskljuciti emocije i gledati samo cinjenice, a cinjenice govore da je Mihailo radio na stetu CPC.

Tara

Ne valja rabota..jedino zajednicki sporazum..izmedju Borisa i Mihaila..