16 °

max 21 ° / min 16 °

Petak

18.10.

21° / 16°

Subota

19.10.

21° / 16°

Nedjelja

20.10.

21° / 12°

Ponedjeljak

21.10.

20° / 12°

Utorak

22.10.

20° / 14°

Srijeda

23.10.

21° / 13°

Četvrtak

24.10.

20° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Olenik: Srbija promoviše pedofiliju unutar SPC

Religija

Comments 3

Olenik: Srbija promoviše pedofiliju unutar SPC

Autor: Antena M

  • Viber

Unaprijeđenjem PAHOMIJA u mitropolita, Srpska pravoslavna crkva (SPC) pokazala je koje vrijednosti podržava, izdala je sve ŽRTVE PEDOFILIJE i razočarala svoje vjernike — kaže za srpski portal Nova” (nova.rs) advokat Aleksandar Olenik, koji se sudskim procesima protiv sveštenika-napasnika bavi već godinama.

 Ne nagrađujete nekoga, ako se ne zalažete za iste vrijednosti kao ta osoba, niti unaprijeđujete, osim ako ne podržavate iste stavove i mišljenja”, smatra Olenik. SPC je unaprijedila osobu koja je povezana sa pedofilijom, ali i sudskim postupcima, i tako je SPC jasno pokazala svima — svoje opredjeljenje”. 

Na taj način uvrijedili su svu đecu, koja su žrtve pedofilije i građane koji su vjernici. I pokazali su da se za ovaj gnusni čin u Srbiji prolazi nekažnjeno, dali su zeleno svijetlo svima kojima ubuduće padne na pamet da ZLOSTAVLJAJU ĐECU”. 

Aludirajući na vlasti Republike Srbije, Olenik kaže da je „država to dopuštila i dozvolila SPC: da na ovaj način PROMOVIŠE PEDOFILIJU i da se ruga u lice žrtvama. Da su sveštena lica osuđena na vrijeme, do ovoga ne bi nikada došlo”. 

Vlast popove stavlja iznad zakona i ogromnim svotama novca iz budžeta, dakle našim parama, kupuje SPC i njihovu podršku za sve što rade. S druge strane, SPC kao da reketira, ucjenjuje vlast — ćutanjem”. 

ALEKSANDAR VUČIĆ i Pahomije, alijas Tomislav Gačić, proteklih godina su razmijenili odlikovanja. 

Advokat Olenik je pokrenuo tužbu u Crnoj Gori, nakon što su postupci u Srbiji izostali ili zastarjeli, što je, prema njegovim riječima, bio nastavak pravne borbe protiv zataškavanja seksualnog zlostavljanja u SPC. 

Portal Nova” navodi da je Crkva Srbije u novembru 2012. dobila video-snimke koji su pokazivali episkopa VASILIJA KAČAVENDU u seksualnoj aktivnosti s maljoletnim dječacima. On je tada podnio ostavku, navodeći „zdravstvene razloge”, zatim je ostavku povukao, da bi ga SPC 2013. godine trajno razriješila dužnosti upravljanja Eparhijom zvorničko-tuzlanskom i penzionisala. 

Ali, Kačavenda, ispostavilo se, i dalje obavlja bogosluženja — a nedavno je dobio crkveno odlikovanje.

Komentari (3)

POŠALJI KOMENTAR

Deny Mirage

Crkvena pedofilija je sve drugo samo ne Bogu ugodno delo.Ali,čak i takvo zlodelo može da prođe,jer je crkva produžena ruka strukture na vlasti,u domenu vere,a ni "vernicima" ne smeta takvo činodejstvo njihovih duhovnih očeva sve dok se veliča "majčica Rusija",sa "spasiocima",Svetim Putkom i Kirilom.

Ana

Mi u Cg kažemo: S kim si, onakav si", to se misli na ovu dvojicu sa slike.

Vanja

Ako vjernici Crkve Srbije nemaju problem sa tim da im popovi siluju djecu, onda je sve u redu.