14 °

max 18 ° / min 13 °

Nedjelja

06.10.

18° / 13°

Ponedjeljak

07.10.

19° / 12°

Utorak

08.10.

21° / 13°

Srijeda

09.10.

17° / 15°

Četvrtak

10.10.

20° / 16°

Petak

11.10.

22° / 17°

Subota

12.10.

22° / 16°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Ljubavnik otkrio GEJ-SKANDAL lobiste Crkve Srbije

Religija

Tag Video
Comments 3

Ljubavnik otkrio GEJ-SKANDAL lobiste Crkve Srbije

Autor: Antena M

  • Viber

Priredio: V.J.

Za mitropolita Ilariona Alfejeva (58), jednog od najpoznatijih predstavnika Moskovske patrijaršije, takođe velikog lobiste interesa Crkve Srbije (SPC) u Crnoj Gori, a na tim anticrnogorskim poslovima sarađivao sa AMFILOHIJEM RADOVIĆEM i u posljednje vrijeme JOANIKIJEM MIĆOVIĆEM —— objavljeni su dokazi o umiješanosti u GEJ-SKANDAL.

Koliko je poznato, Mićović se posljednji put s Alfejevim sastao 8-9. juna o.g. u Rusiji, u Tverskoj oblasti (na slici gore).

„U svoje lično ime i u ime Ruske pravoslavne crkve, bratsku SPC da uvjerim da imaju našu potpunu podršku”, beśedio je Alfejev početkom 2020. o Amfilohijevim tzv. protestnim litijama.

Moskovska patrijaršija, na svoju sramotu, trudom i Alfejeva, krivotvori i-ili zataškava i svoju istoriju viševijekovnih odnosa sa autokefalnom Mitropolijom crnogorskom - Crnogorskom pravoslavnom crkvom.

Ilarion Alfejev, nekadašnji miljenik i VIKAR PATRIJARHA Kirila Gundjajeva, od 2009. do 2022. stalni član Sinoda Moskovske patrijaršije i „ŠEF DIPLOIMATIJE” (rukovodilac Odjeljenja vanjskih crkvenih veza), sa titulom mitropolit volokolamski — trenutno je mitropolit budimpeštansko-mađarski sa stolicom u Budimpešti.

Alfejev je počasni doktor nauka Univerziteta u Beogradu; prošle godine u Jasenovcu služio obred „novomučenicima jasenovačkim”, etc.

Kako sada objavljuje „Новая газета Европа”, Alfejev je dobio mađarski pasoš, postao vlasnik luksuzne vile u Mađarskoj — ali i stupio u GEJ-VEZU SA JEDNIM MLADIĆEM, da bi mu po raskidu prijetio u propovijedima i prepiskama.

Priča se rasplijeće s jednom konfuznom informacijom, kada ruska РИА „Новости” 14. marta o.g. objavljuje o „velikoj krađi u pravoslavnoj eparhiji u Mađarskoj”, sa netipičnom napomenom na kraju izvještaja: „Izvor je pojasnio da ime osumnjičenog nije objelodanio u interesu istrage; i podśetio  da je veliku krađu, prema mađarskom Krivičnom zakoniku, zaprijećena kazna zatvora od jedne do pet godina”.

Ova informacija je zainteresovala Ivana Žejanova, izvještača „Новая газета Европа”, koji je primjetio: „Ako odete na sajt parohije Svete Trojice u Budimpešti, tamo Alfejev služi, uočićete da početkom januara iz rutinskih vijesti o aktuelnostima u parohiji nestaje MLADIĆ koji je prethodno bio prisutan na fotografijama i objavama sa skoro svih liturgija. Kasnije se upravo on pojavljuje na poćernici mađarske policije zbog krađe pod imenom —— GEORGIJ SUZUKI”.

Suzuki je kod Alfejeva bio KELEJNIK.

Ukratko, kelejnik (prevedeno: sobar) je iskušenik ili monah koji brine o keliji, odnosno prostorijama u kojima živi njegov duhovnik, viši crkveni starješina.

„Новая газета Европа” je uspjela da kontaktira Georgija Suzikija, koji je saopštio svoju priču; a dobili su komentare i od mitropolita Ilariona Alfejeva.

„Suzuki optužuje mitropolita Ilariona za SEKSUALNO NAPASTVOVANJE. Ilarion izjavljuje da iza Georgija stoji ‘žena koja sebe naziva svojom majkom’, a pokušala da ucijeni mitropolita, tražeći nadoknadu za moralnu štetu koju je navodno nanio njezinom sinu”…

„Новая газета Европа” podśeća kako je „mitropolit Ilarion je od 2009. DESNA RUKA PATRIJARHA i druga osoba u Ruskoj pravoslavnoj crkvi”.

„Često pominjan u medijima kao potencijalni Kirilov nasljednik. Međutim, u junu 2022. godine, bez objašnjenja, poslat u Mađarsku, tamo je postavljen na stolicu mitropolita budimpeštanskog i mađarskog, jedne od najmanjih eparhija Ruske pravoslavne crkve”.

„Zatim su mediji ovaj misteriozni transfer povezivali sa ‘antiratnim stavom’ mitropolita. Alfejev je prokomentarisao njegovo degradiranje na sljedeći način: ‘Možete smatrati da je to bio veoma težak, oštar zaokret; nijesam se uklopio u to i završio sam po strani’. Izvori u Ruskoj pravoslavnoj crkvi bliski Sinodu tvrde da je ova odluka bila šok za Alfejeva, a za smjenu je saznao nakon potpisivanja relevantnih dokumenata. U štampi je bilo riječi i o tome da bi razlog slanja u inostranstvo navodno mogla biti želja Moskovske patrijaršije da ima svog visokog predstavnika (skoro od povjerenja patrijarha) na teritoriji Evropske unije”.

„U isto vrijeme, 18-OGODIŠNJi Georgij Suzuki, pravoslavni mladić iz rusko-japanske porodice, ponudio mu se za kelejnika. Prije toga, on je već bio u prepisci sa Alfejevim, i, po riječima Georgija, želio je da podrži jerarha, koji je izgubio položaj, i da mu postane učenik. Alfejev je pristao i pozvao Suzukija da radi u mađarskoj parohiji Svete Trojice; i mladić je u oktobru 2022. stigao u Budimpeštu”.

Georgij Suzuki kaže da je u početku živio u svojoj keliji i viđao se sa mitropolitom samo u stvarima na koje ga je obavezala poslušnost. Ali ga je poslije nekoliko neđelja Alfejev poziva da se useli u sobu u njegovom stanu, „da pomaže u kućnim poslovima”. Suzuki je pristao i preselio se u mitropolitove odaje. O tome sada svjedoči u intervjuu…

Tokom novembra 2022. Ilarion Alfejev je ODVEO MLADIĆA NA DAČU u Francuskoj, koja, prema riječima Georgija Suzukija, pripada mitropolitu. Tamo se mladić razbolio i proveo nekoliko dana sa visokom temperaturom.

I tada je, svjedoči Suzuki, „došlo do prvog fizičkog kontakta sa mitropolitom: prilikom drugog napada groznice, ALFEJEV SE SKINUO I LEGAO U MLADIĆEV KREVET, navodno da bi ga ugrijao”.

 Kako se Suzuki śeća, „od tada su sve više počeli DA PROVODE VRIJEME ZAJEDNO U KREVETU”. 

„Alfejev je najprije dolazio da ‘provjeri’ mladića zbog njegove bolesti, a onda, kada su se vratili u Mađarsku, počeo je da ga pośećuje uveče, da bi na kraju REDOVNO SPAVALI”.

 „Pritom, kako tvrdi Georgij, nije došlo direktno do seksualnog odnosa. Prema svjedočenju mladića, bio je on pod stalnim psihološkim pritiskom. A u septembru 2023. godine, kada je pokušao da izrazi nezadovoljstvo, počeo je da DOBIJA PRIJETNJE OD ALFEJEVA: mitropolit upozorava mladića  da bi mogao imati problema AKO SE RAZDVOJE”.

 Georgij Suzuki je postavio Alfejevu pitanje: „Što će se desiti ako te ostavim?” — i snimio je mitropolitov odgovor na audio uređaju. Alfejev kaže da će se Georgij „ośećati loše” i da mu „ništa neće uspjeti”.

 „Новая газета Европа” reprodukuje ovaj snimak i piše: „Od tada je Georgij češće snima što mu se dešava, navodno da bi osigurao sopstvenu bezbjednost. Na drugom snimku ALFEJEV MU ZABRANJUJE DA NOSI PIDŽAMU — mladić kaže da mu je hladno, ali mitropolit odgovara: ‘Nije ti hladno!’ Prema Suzukiju, mitropolit je rekao: ‘ŽELIM DA TE ‘OŚETIM SVOJOM KOŽOM’. Nekoliko puta je kelejnik zaključavao sobu: tada je Alfejev pokucao na vrata, i Georgij je morao da ih otvori”.

Suzuki veli da je ponekad izbjegavao noćne kontakte sa Alfejevim, pozivajući se na loše zdravlje — śutradan je bio MITROPOLIT NERVOZAN.

Redakcija „Новая газета Европа” napominje da raspolaže i video snimcima na kojima ALFEJEV U DONJEM VEŠU ŚEDI NA KREVETU SA SKORO GOLIM SUZUKIJEM.

Kelejnik Georgij je u intervjuu detaljno govorio kako ga je Alfejev napastvovao…

Istovremeno, Ilarion Alfejev ubjeđuje Georgija da treba da žive zajedno. Na jednom snimku veli da je kupio vilu u Mađarskoj „da budemo zajedno”, na drugom kaže da su ga „svi prethodni kelejnici napuštili iz jednog razloga, a taj RAZLOG SU ŽENE”.

Georgij nastavlja svjedočenje da je atmosfera u kući Alfejeva bila „takva da je bilo NEMOGUĆE IZRAZITI NESLAGANJE SA MITROPOLITOM”. Ključnu ulogu, prema njegovim riječima, odigrao je drugi, iskusniji kelejnik Alfejeva, Vjačeslav Li, koji se posvađao s njegovom majkom Veronikom Suzuki kada je ona došla u pośetu sinu.

Na drugoj strani, Ilarion Alfejev optužbe za seksualno uznemiravanje Georgija Suzukija naziva neosnovanim i obećava da će podnijeti tužbu za klevetu.

NE PORIČUĆI AUTENTIČNOST „ILEGALNIH” SNIMAKA koje je napravio Suzuki, Alfejev ističe da NIJE IMAO SEKS SA KELEJNIKOM.

Dalje, Alfejev temu svoga odnosa sa Georgijem Suzukijem „smatra previše ličnom i nije spreman da je razvija”. On je naveo i da „ne smatra mogućim da komentariše sukob o meritumu, pošto je Suzuki navodno tražen od strane Interpola”.

„Ako počnem da govorim nešto, to bi moglo da naškodi istrazi”, veli Alfejev. Takođe je odbio da odgovori na pitanje da li pośeduje imovinu u Francuskoj, đe su, prema riječima Suzukija, provodili vrijeme zajedno.

Napominjemo, mitropolit Ilarion Alfejev je onoliko puta javno kritikovao ljudska prava za LGBT osobe i „NAGLAŠAVAO VAŽNOST ZAŠTITE TRADICIONALNIH VRIJEDNOSTI”. On je 2021. godine pozdravio ruski zakon o zabrani propagande „netradicionalnih vrijednosti”, rekavši da „iste zakone treba uvesti u drugim zemljama”.

Alfejev je podržao zabranu prikazivanja u Rusiji filma „Iskušenje” („Benedetta”) holandskoga reditelja i scenariste Pola Verhovena, koji obiluje lezbejskim scenama, jer je „film bezobrazluk protiv hrišćanstva i monaštva".

Nedugo zatim, Alfejev traži i zabranu seks-šopova, biva: „Mi se protivimo seksualnom promiskuitetu, protivimo se razvratu u bilo kojem liku, a takve takozvane ‘radnje za odrasle’ nijesu ništa drugo do legalizovani razvrat”, etc.

Društvo

Alfejev: Zabraniti seks-šopove

30.01.2022. 20:57

Sada kelejnik Georgij Suzuki, liše svjedočenja da ga je seksualno napastvovao Ilarion Alfejev, priča i o tome da mitropolit „sve svoje slobodno vrijeme provodi zabavljajući se u luksuzu”.

„Postoji samo jedno formalno kanonsko ograničenje: ne možete propuštiti više od tri neđelje zaredom bogosluženje u parohiji, da ne biste izazvali nepotrebnu sumnju kod parohijana i optužbe za kršenje pravila. I po ovome pravilu, Alfejev planira svoja krstarenja i izlete do skijališta kako bi se vratio u Budimpeštu na vrijeme za neđeljne službe”.

Neke od fotografija, koje je Georgij Suzuki sada podjelio za javnost, pokazuju da je uživao u udobnom životu sa Ilarionom Alfejevim: zajedno su išli u RESTORANE, odmarali se na SKIJALIŠTIMA, a u slobodno vrijeme mladić je išao na JEDRENJE.

Tokom zajedničkoga života, Suzukijev telefon je skladištio dokaze o LUKSUZNOME ŽIVOTU Alfejeva.

Na primjer, ugovor o kupovini imanja s vilom površine 2.360 kvadratnih metara za 2.150.000 EURA u predgrađu Budimpešte. Prema ugovoru, vila ima:

- 14 soba, bazen, teretanu, vinski podrum, parking za šest automobila.

„Новая газета Европа” na jednom od brojnih audio-snimaka s kojima raspolaže — a čiju autentičnost, dakle, Ilarion Alfejev zasad ne opovrgava — mitropolit kaže da je novac za vilu dobio i od donacija „ktitora”.

Alfejev ubijeđuje svoje „ktirore” da će, biva, tim novcem izgraditi skit, odnosno monaški manastir. Na jednom snimku, koji je napravio kelejnik Georgij Suzuki, naziva vilu „skit”, ali se onda ispravlja i priznaje da pośeduje „zamak”.

Po svojoj luksuznoj vili, Alfejev prima goste, priređuje gozbe i orgije; kelejnik je snimio mitropolita da se po hodnicima vozi na električnom skuteru.

Komentari (3)

POŠALJI KOMENTAR

Dada

Nakon Kacavende moguce je da i ovaj na kraju dobije orden.