23 °

max 34 ° / min 21 °

Nedjelja

08.09.

34° / 21°

Ponedjeljak

09.09.

30° / 20°

Utorak

10.09.

24° / 18°

Srijeda

11.09.

24° / 17°

Četvrtak

12.09.

25° / 16°

Petak

13.09.

23° / 18°

Subota

14.09.

17° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Malofejev svešteniku rastura brak: Finansijer ‘blagodatnog ognja’ za Crkvu Srbije s udatom popadijom, majkom devetoro đece

Religija

Tag Gallery
Comments 2

Malofejev svešteniku rastura brak: Finansijer ‘blagodatnog ognja’ za Crkvu Srbije s udatom popadijom, majkom devetoro đece

Autor: Antena M

  • Viber

Priredio: V.J.

Komesarka (ombudsmanka) za prava đece Ruske Federacije, MARIJA LJVOVA-BELOVA (40), majka svoje petoro đece i četvoro usvojene đece, očigledno je ostavila svoga muža paroha-sveštenika Ruske pravoslavne crkve PAVLA KOGELMANA —— zbog „pravoslavnoga oligarha” i vlasnika holdinga „Царьград” KONSTANTINA MALOFEJEVA (50).

O tome piše portal „Вёрстка” (verstka.media), a citiraju mnogi ruski mediji. I Malofejev i Ljvova-Belova su bliski Vladimiru Putinu.

Ljvova-Belova se od prošle godine, zajedno s Putinom, nalazi na međunarodnoj poćernici po tužbi Međunarodnog krivičnog suda, jer je osumnjičena za zločin deportovanje đece s okupiranih teritorija Ukrajine.

Ombudsmanka je stvarala imidž „mnogodjetne majke” i skrušene zaštitnice „tradicionalnih pravoslavnih vrijednosti“.

A milijarder Konstantin Malofejev je poznat kao sikofant „ruskoga svijeta“, osnivač „pravoslavnoga” TV kanala „Царьград”.

Takođe, Malofejev identifikovan je 2010-ih kao navodni sponzor koalicije Demokratski front u Crnoj Gori tokom višekratnih kampanja opstrukcije pristupanja naše zemlje članstvu u NATO-u.

Njemci otkrili kako Rusija finansira antizapadne proteste: Malofejev ne sipa samo u Crnu Goru

Malofejev, blizak ruskim tajnim službama u prikrivanju kanala finansiranja obavještajnih operacija na Balkanu pod zastavom „pravoslavlja”, platio je u proljeće 2015. da se za ovdašnji ogranak Crkve Srbije (SPC) u fenjeru avionom iz Jerusalima donese „blagodatni oganj” — a obred tim povodom u Podgorici je predvodio Amfilohije Radović.

„Ako je Malofejev grješan onda ga je ovaj oganj spasio”, tvrdio je Amfilohije. Malofejev je 2020. takođe podržavao svetosavske protestne litije u Crnoj Gori.

Kako sada izvještava portal „Вёрстка”, Ljvova-Belova i Malofejev su primjećeni u Jekaterinburgu na „царском крестном ходе”, tokom pomena familiji posljednjeg cara Rusije.

Oligarh i udata popadija su se na bogosluženju držali za ruke!

„Na zvaničnome kanalu eparhije objavljen je snimak sa litije u Jekaterinburgu. Malofejev i Ljvova-Belova nakratko, ali sasvim namjerno, snimljeni su kako hodaju ruku pod ruku u drugom redu litije, pored sveštenika”, objasnila je Olesija Gerasimenko, autorka napisa na portalu „Вёрстка”.

„Odlučili smo da je to dovoljno čvrst dokaz, da objavimo sve što znamo o ovoj vezi već duže vrijeme”.

Takođe, objavljene su fotografije od 2. jula 2024. — otac Ljvove-Belove baškari se na luksuznoj jahti „Былина” koja pripada Malofejevu.

Izvori portala tvrde da ombudsmanka nije zvanično razvedena od supruga i oca njezine đece, sveštenika Pavla Kogelmana.

„Вёрстка” dodaje da je afera Ljvove-Belove sa Malofejevom, „zbog kršenja svete tajne braka”, navodno pogoršala odnos između oligarha i poglavara Ruske pravoslavne crkve, patrijarha Kirila Gundjajeva.

Malofejev je Kirilu bio zamjenik u paracrkvenom Svjetskom ruskom narodnom savjetu do marta o.g. kada je podnio ostavku, nakon pet godina na toj funkciji.

Unazad par godina, Malofejev plaća „projekte” Ljvove-Belove, a zajednički su obilazili okupirana područja Ukrajine.

U decembru 2023. prokremljanska publikacija „Блокнот” podijelila je zapažanje da Konstantin i Marija prečesto idu „na zajednička poslovna putovanja”.

Publikacija je pažljivo sugerisala da bezdušni odnos „supruge pravoslavnoga sveštenika i majke devetoro đece” s biznismenom, može biti jedan od razloga za njezinu buduću ostavku na funkciju ombudsmanke.

Neki ruski mediji sada podśećaju kako je Malofejev 2022. godine, nekoliko dana nakon invazije na Ukrajinu, govorio da se tu radi o borbi Rusije sa Zapadom „koji degradira tradicionalne vrijednosti”.

„Porodica pripada carskoj, odnosno ruskoj civilizaciji, civilizaciji službe i dužnosti u kojoj se ljudi vjenčavaju za cijeli život: zakunu se u crkvi jedni drugima i nikada se ne razdvoje”, tvrdio je Malofejev.

I svega godinu nakon ovoga intervjua, „pravoslavni oligarh” se razveo od svoje supruge, advokatice Irine Vilter —— nakon tri decenije braka!

Napominjemo, rusku „pravoslavnu” javnost ovih dana potresa i GEJ-SKANDAL mitropolita Ilriona Alfejeva, još jednog lika koji je nama poznat po svojoj anticrnogorskoj saradnji s Crkvom Srbije.

Alfejeva je juče Sinod Moskovske patrijaršije do daljnjeg suspendovao (opširnije na linku dolje).



Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

Pero Przina

Jeli kod ovoga na TV Carigrad Pipun davao izjave i zalio se na Crnu Goru.

Dada

Malofeev ima zabranu uslaska u sve zemlje Evropske i nalazi se od 2014 na crnoj listi zbog finaciranja ruskog sepratizma u Ukrajini. Njegovi racuni su blokirani i zamrznuti . Melefejev je finacirao i Milorada Dodika pa mu je takodje izrecena zabrana ulaska u Bosnu i Hercegovinu.