15 °

max 15 ° / min 6 °

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 7°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 8°

Utorak

23.04.

13° / 10°

Srijeda

24.04.

12° / 9°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

16° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Studenti sa UDG-a na praksi u Telekomu

Ekonomija

Comments 0

Studenti sa UDG-a na praksi u Telekomu

Autor: Gordana Đuračić

  • Viber

Crnogorski Telekom i Univerzitet Donja Gorica potpisali su Memorandum o razumijevanju, koji studentima Fakulteta za informacione sisteme i tehnologije na osnovnom i specijalističkim programima Menadžment informacionih sistema i Zaštita podataka i sigurnost informacionih sistema, omogućava da u Telekomu obavljaju praksu i nadograđuju znanje.

Telekom je tako nastavio saradnju sa brojnim obrazovnim institucijama u zemlji, i još jednom pokazao da rado otvara vrata studentima, dajući doprinos unapređenju kvaliteta obrazovanja, poručuju iz te kompanije.

„Posebno smo zainteresovani da pružimo podršku sistemu obrazovanja u tzv. STEM oblasti, tj. razvoju nauke, tehnologije, inženjerstva i matematike, jer je potreba za zapošljavanjem stručnjaka iz ove oblasti u stalnom porastu. Riječ je o ključnim vještinama za uspjeh cjelokupnog crnogorskog društva i ekonomije. Stoga ćemo nastojati da damo punu podršku studentima Fakulteta informacionih sistema i tehnologija, i vjerujemo da mladi ljudi koji stiču praktična znanja u našoj kompaniji imaju mogućnost da uče od vrhunskih stručnjaka i da će ta znanja iskoristiti na najbolji način. Naša ambicija je da kroz ovu i slične aktivnosti dodatno animiramo poslodavce i širu zajednicu kako bismo obezbijedili uslove da obrazovani i talentovani kadar svoje karijere i sudbine veže za Crnu Goru“ – kazao je prilikom potpisivanja Memoranduma Miroslav Janičić, direktor Sektora za ljudske resurse u Telekomu.

Praksa u Telekomu odlična je prilika za studente da se upoznaju sa savremenim trendovima iz oblasti telekomunikacionih i  informacionih tehnologija, poručila je direktorica Sektora tehnike u Telekomu, Valentina Radulović.

„Pred studentima informatike su veliki izazovi u veoma dinamičnom sektoru telekomunikacija, a u Telekomu im nudimo da kroz timski rad sa našim programerima učestvuju u kreiranju i razvoju inovativnih digitalnih rješenja. Istovremeno, Telekom je dio Dojče Telekom grupe, predvodnik digitalne transformacije u Evropi, pa su i crnogorski studenti budući eksperti koji će planirati i razvijati arhitekturu za mrežu i servise budućnosti.“ – zaključila je Radulović.

Sa UDG-a poručuju da puno ulažu u to da njihovi studenti steknu ne samo znanje, već i sposobnosti koje će im biti potrebne u realnom poslovnom okruženju. Upravo zato, objašnjavaju, značajnu pažnju posvećuju praktičnoj nastavi u toku studija, i primjeni teorijski stečenih znanja kroz rad u kompanijama ili na istraživačkim projektima.

„Zadovoljstvo nam je da će naši studenti imati mogućnost da obavljaju praksu u Crnogorskom Telekomu, jednoj od vodećih kompanija na našem tržištu, a koja je davno izašla iz regionalnih okvira. Na ovaj način, studenti će imati mogućnost da se upoznaju sa najmodernijim tehnološkim rješenjima i inovacijama koje će sve više uticati na svijet u kojem živimo. Potpisivanje ovog ugovora predstavlja samo nastavak saradnje sa kompanijom Crnogorski Telekom, koja, u različitim oblastima, traje od osnivanja Univerziteta.“ – poručila je dekanica Fakulteta za informacione sisteme i tehnologije, prof. dr Milica Vukotić.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR