Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Porasla cijena stana u novogradnji

| Postavio/la: Jelena Ćetković | Izvor: Mina

Porasla cijena stana u novogradnji

Prosječna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji u Crnoj Gori u drugom kvartalu iznosila je skoro 1,21 hiljadu eura i veća je 11,6 odsto u odnosu na isti prošlogodišnji period, pokazuju podaci Monstata.

Prosječna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji u Crnoj Gori u drugom kvartalu ove godine bila je 17,8 odsto veća u odnosu na prethodni tromjesečni period.

Statističari su naveli da je prosječna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji u Podgorici u drugom kvartalu iznosila 1,2 hiljade eura.

“Prosječna cijena kvadrata stana je u primorskom regionu iznosila 1,37 hiljada eura, u središnjem 677 eura, a sjevernom 880 eura”, navodi se u saopštenju.

Razlike tokom godina u prosječnim cijenama kvadratnog metra stana u novogradnji u značajnoj mjeri zavise od učešća stanova solidarne stambene izgradnje.

“Ukoliko je učešće tih stanova veće, prosječna cijena stana u novogradnji će biti značajno niža, odnosno ukoliko je učešće manje, prosječna cijena će biti veća”, objasnili su statističari.

Prosječna tržišna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji u Crnoj Gori u kategoriji preduzeća u drugom kvartalu iznosila je skoro 1,21 hiljadu eura, dok u kategoriji solidarna stambena izgradnja nije zabilježena prodaja stanova.

Ostavi komentar

0/300