8 °

max 14 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

16° / 8°

Subota

27.04.

19° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 16°

Srijeda

01.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Put do Štedima u završnoj fazi: Stvaraju se uslovi za gradnju ski centra na Hajli

Izvor: Foto: UJR

Ekonomija

Tag Gallery
Comments 0

Put do Štedima u završnoj fazi: Stvaraju se uslovi za gradnju ski centra na Hajli

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

Izgradnja puta Rožaje – Štedim, koja predstavlja preduslov za početak radova na novom ski centru na Hajli u rožajskoj opštini, ulazi u završnu fazu, saopšteno je iz Uprave javnih radova. 

U okviru petog, finalnog segmenta izgradnje ove saobraćajnice, za koji je Vlada Crne Gore obezbijedila blizu 1,1 milion eura, radnici građevinskog preduzeća “Tofi” iz Rožaja probili su i posljednjih 1,2 kilometra i došli do lokacije Štedim, gdje su planirani bazna stanica sa pratećim sadržajima i oprema za žičaru, navode u saopštenju. 

"Dinamika radova, koji su počeli krajem juna, u ovom trenutku je u skladu sa ugovorenim obavezama, pa se očekuje da uskoro za asfaltiranje bude spremno svih 7,2 kilometra puta. U toku je izgradnja betonskih propusta preko rijeke Crnje, a ukoliko vremenske prilike dozvole, moguće je da do kraja godine bude postavljen i asfaltni sloj.

Uprava javnih radova potpisala je 1. jula sa sarajevskim preduzećem “Strucon” ugovor o izradi Idejnog rješenja, Glavnog projekta i izgradnju šestosjedne isklopive žičare na lokalitetu Hajla, po principu “projektuj i izgradi” i izradu Idejnog rješenja ski staza, u vrijednosti od devet miliona eura.

Za kompletnu investiciju, uključujući pristupne saobraćajnice i druge sadržaje, Vlada će u naredne tri godine izdvojiti oko 16 miliona eura", navode u saopštenju. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR