Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Otkup jagnjadi i ove godine - dobre vijesti i za proizvođače i za penzionere

| Postavio/la: Milena Aprcović

Otkup jagnjadi i ove godine - dobre vijesti i za proizvođače i za penzionere Foto: Antena M

Vlada je na današnjoj sjednici usvojila Informaciju o otkupu jagnjadi za 2019. 

"U saradnji Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, Ministarstva rada i socijalnog staranja, Fonda PIO, Saveza udruženja penzionera, Investiciono razvojnog fonda, uz učešće privrednih subjekata iz sektora mesne industrije i ove godine organizuje se otkup tržišnih viškova jagnjadi.

Realizacija ovog programa biće značajna podrška i sigurnost poljoprivrednim proizvođačima za plasman tržišnih viškova jagnjadi, a penzionerima će se omogućiti da se pod povoljnim uslovima snabdiju kvalitetnim mesom", saopšteno je iz Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja. 

Investiciono razvojni fond Crne Gore će obezbijediti kredit u iznosu od 2 miliona eura za finansiranje otkupa i blagovremenu isplatu poljoprivrednim proizvođačima.

"Otkupna cijena jagnjadi u ovoj godini iznosi 2,40€ po kilogramu žive mjere, dok će cijena mesa za penzionere iznositi 4,40€/kg, uz plaćanje na 8 mjesečnih rata.

Otkup će obavljati dvije mesne industrije: MI Goranović - Nikšić i MI Mesopromet - Bijelo Polje. Očekuje se da će biti otkupljeno oko 13.000 jagnjadi", dodaju u saopštenju. 

Ostavi komentar

0/300