Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Sedam pritužbi u okviru kampanje "Budi odgovoran"

| Postavio/la: Milena Aprcović | Izvor: Mina business

Sedam pritužbi u okviru kampanje "Budi odgovoran"

U okviru kampanje "Budi odgovoran" ove sedmice je evidentirano sedam pritužbi, na osnovu kojih nije izrečena nijedna novčana kazna.

Evidentirana je pritužba na rad na crno parkinga u dvorištu Osnovne škole "Boško Strugar" u Ulcinju, na koju nije odgovoreno.

"Istekao ugovor, a radi u dogovoru sa direktorom škole. Izdaje račune koji nijesu ovjereni u Poreskoj. Zabranjuje da roditelji ulaze u dvorište kako bi ostavili ili prihvatili djecu, a i nastavnici su imali problema sa zakupcem", navodi se u prijavi.

Prilikom kontrole Cindarela komerca iz Podgorice inspektori nijesu utvrdili nepravilnosti.

Građani su se žalili i na nepropisno parkiranje, smeće, izlivanje kanalizacije i paljenje guma.

Kampanju "Budi odgovoran" krajem decembra 2013. godine pokrenuli su Ministarstvo finansija i Kancelarija Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Crnoj Gori s ciljem da doprinese jačanju svijesti javnosti i većem uključivanju građana u borbu protiv sive ekonomije.

Projekat omogućava građanima da jednostavno i brzo ukažu na nepravilnosti, poput neizdavanja fiskalnih računa, rada na crno ili kršenja potrošačkih prava i pomognu nadležnim institucijama da se što uspješnije izbore sa sivom ekonomijom.

Građanima su stavljene na raspolaganje tri opcije da prijave uočene nepravilnosti, putem mobilne aplikacije "Budi odgovoran", web sajta www.budiodgovoran.me  i kol centara Poreske uprave (PU) na broj 19707 ili Uprave za inspekcijske poslove 080 555 555.

Ostavi komentar

0/300