9 °

max 13 ° / min 8 °

Četvrtak

18.04.

13° / 8°

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

15° / 7°

Nedjelja

21.04.

10° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

14° / 8°

Utorak

23.04.

21° / 7°

Srijeda

24.04.

20° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Za tri godine uloženo 150 000: Rekonstruisano područno odjeljenje škole "Boško Buha"

Ekonomija

Comments 0

Za tri godine uloženo 150 000: Rekonstruisano područno odjeljenje škole "Boško Buha"

Autor: Jelena Ćetković

  • Viber

Područno odjeljenje škole "Boško Buha" Komini, u Pljevljima je rekonstruisano, a investicija je bila vrijedna 27 000 eura.

"Zamijenjena je bravarija, završena je ugradnja grijanja na pelet, vodovodne instalacije, fasada, postavljanje oluka, te krečenje unutrašnjosti škole. Trenutno je u matičnoj školi u toku ugradnja grijanja na pelet, vrijednosti oko 55 000 eura. Investicije u proteklom trogodišnjem periodu u pomenutu školu, uključujući i područne ustanove, ukupno iznose preko 150 000 eura i obuhvataju kako ulaganja Ministarstva prosvjete i same škole, tako i donatora i partnera poput opštine, civilnog sektora, predstavnika privrede, ambasada, političkih subjekata i drugih", saopšteno je iz Ministarstva prosvjete.

OŠ »Boško Buha« je jedna od tri gradske osnovne škole u Pljevljima.

U školskoj 2019/2020 godini upisano je 450 učenika koji su raspoređeni u 29 odjeljenja. 

Obrazovno-vaspitni proces se realizuje u zgradi matične škole, te područnom odjeljenju »Ilino brdo« i »Komini«.

"Ministarstvo prosvjete ulaže maksimalne napore da raspoloživim sredstvima omogući kvalitetan rad djece u obrazovnim ustanovama. Posebno nam je drago što se na tom putu sve više uključuje čitava zajednica, od civilnog sektora i opština do privrede, pa i političkih subjekata, koji prepoznaju značaj investiranja u obrazovanje i žele da daju svoj doprinos", kazao je šef Službe za investicije i javne nabavke Ministarstva prosvjete Filip Grujić.

 "U poslednjih nekoliko godina mnogo je urađeno na rekonstrukciji objekata, kako matične škole, tako i područnih odjeljenja »Komini« i »Ilino Brdo«, kako bi djeca i nastavnici imali priliku da obrazovno-vaspitni rad realizuju u dobrim uslovima. Mnogo je urađeno i po pitanju prevoza učenika iz područija udaljenih više kilometara od škole. Za naredni periodplaniramo rekonstrukciju sale za fizičko vaspitanje i školskog igrališta.Moram posebno istaći kompletan kolektiv naše škole i sve timove koji rade na poboljšavanju kvaliteta obrazovno-vaspitnog procesa.U našoj školi je vlada rad, red i disciplina i ona je uvijek bila mjesto otvorenog srca, a takva će ostati i u narednom periodu", kazao je Albin Kondo, direktor škole. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR