8 °

max 13 ° / min 8 °

Četvrtak

18.04.

13° / 8°

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

15° / 7°

Nedjelja

21.04.

10° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

14° / 8°

Utorak

23.04.

21° / 7°

Srijeda

24.04.

20° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Marković: Razgovaraćemo o povećanju zarada u zdravstvu i prosvjeti

Ekonomija

Comments 0

Marković: Razgovaraćemo o povećanju zarada u zdravstvu i prosvjeti

Autor: Lejla Hadžimuhović

  • Viber

Društveni i ekonomski razvoj ne može se zasnivati na već primijenjenim znanjima, zbog toga želim da poručim da ćemo započeti razgovore na temu povećanja zarada u zdravstvu, ali i u prosvjeti, saopštio je premijer Duško Marković otvarajući međunarodni skup „Start of the SEEIIST Design Phase” u Budvi.

Izdvajanja za nauku moraju pratiti i veća izdvajanja za one koji vode brigu o životima naših građana i one koji obrazuju našu djecu i mlade. Bez njihove uloge, pruženog znanja i energije, ni naučna dostignuća neće imati svoj puni domet, rekao je Marković.


On je dodao kako je SEEIIST nasušna potreba našeg regiona. Uvjeren sam da je politička podrška projektu očigledna i neupitna. Memorandum o razumijevanju je u julu potpisalo šest premijera. Vjerujem da će se inicijativi formalno pridružiti i druge zemlje regiona.

Mlade i obrazovane ljude neće ovdje zadržati samo veće plate, bolji putevi ili nada u bolju budućnost. Trebaju nam aktivna jezgra naučno-istraživačke misli, nova znanja i kredibilni međunarodni partneri, poručio je Marković.

on je ocijenio da su našoj zemlji potrebni projekti naučnog istraživanja koji putem prenosa tehnologija i međunarodne saradnje, donose nova znanja, bolje metode rada i bolju perspektivu za rad i život.

"Balkan više nema pravo da čeka da savremena tehnološka rješenja dođu do nas. Mlade i obrazovane ljude neće ovdje zadržati samo veće plate, bolji putevi ili nada u bolju budućnost. Trebaju nam aktivna jezgra naučno-istraživačke misli, nova znanja i kredibilni međunarodni partneri", rekao je Marković.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR