16 °

max 16 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

16° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 14°

Srijeda

01.05.

20° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Utrošena sva sredstva za program Energetski efikasan dom

Ekonomija

Comments 0

Utrošena sva sredstva za program Energetski efikasan dom

Izvor: Mina

Autor: Marija Mitrović

  • Viber

Ministarstvo ekonomije neće primati nove zahtjeve građana za učešće u programu Energetski efikasan dom, jer su sredstava planirana za subvenciju kamatnih stopa iskorišćena, saopšteno je iz tog Vladinog resora.

“Imajući u vidu veliko interesovanje građana, Ministarstvo će u toku naredne sedmice razmotriti mogućnosti za obezbjeđenje dodatnih sredstava za subvenciju kamata u okviru programa”, navodi se u saopštenju.

Ministarstvo je pokrenulo program Energetski efikasan dom čiji je cilj smanjenje troškova grijanja i povećanje komfora u domaćinstvima, ostvarivanje značajnog smanjenja emisija ugljen-dioksida u sektoru domaćinstva kao i razvoj tržišta sistema za grijanje na biomasu u Crnoj Gori.

Program podrazumijeva atraktivan i održivi finansijski mehanizam u cilju primjene mjera energetske efikasnosti u domaćinstvima.

"Program podrazumijeva kupovinu i ugradnju sistema za grijanje na moderne oblike biomase - pelet, briket, ugradnju termoizolacije na fasadi stambenog objekta i ugradnju energetski efikasne fasadne stolarije”, zaključuje se u saopštenju.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR