Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Ostojić:Niko od zaposlenih u Opštoj bolnici Meljine neće ostati bez posla

| Postavio/la: Jelena Ćetković | Izvor: Radio Jadran

Ostojić:Niko od zaposlenih u Opštoj bolnici Meljine neće ostati bez posla Foto: Radio Jadran

Niko od zaposlenih u Opštoj bolnici Meljine, dok traje zakonski postupak stečaja, neće ostati bez posla, niti će biti na minimalcu, saopštio je stečajni upravnik, Žarko Ostojić.

On je Radiju Jadran kazao da je opšti interes da Bolnica, u koju je 19. septembra uveden stečaj, radi.

„Neće niko biti na minimalcu, svi će imati razliku za efektivni rad, koji će biti organizovan isto kao do sada. Plate će biti finansirane kao i do sada, uz pomoć Fonda zdravstva, pozajmicama, ali nemamo još definisanu strategiju. Ako bude bilo potrebno zaposlićemo još radnika“, rekao je Ostojić.

On se sastao sa rukovodstvom i Sindikatom bolnice i dogovorio dalje aktivnosti kako bi ustanova funkcionisala.

“Sindikat Bolnice Meljine je vrlo kooperativan i razuman, za razliku od drugih u stečajnim postupcima. Razumiju situaciju i s obzirom na djelatnost kojom se bave prema njima se mora imati više pijeteta i vidjeti koliko ima prostora u zakonu da im se pomogne”, naveo je Ostojić.

Potraživanja su predmet sudskog postupka i Bolnica ima ogroman dug.

Ostojić je kazao da je blokirana na 6,6 miliona eura, plus dug Elektroprivrede (EPCG), prema zaposlenima, za poreze i neizvršene sudske odluke i postupke koji su u toku.

Sastanak povjerilaca biće održan 21. oktobra.

U rješenju o otvaranju stečaja povjerioci u toku od 30 dana treba da prijave potraživanja koja će biti ispitivana na ročištu 8. novembra.

Tim rješenjem je ukinuta mjera o zabrani raspolaganja imovinom bolnice bez saglasnosti upravnika ili suda i sprovođenja izvršenja prema bolnici, a sva prava upravljanja prelaze na stečajnog upravnika, Žarka Ostojića.

Prema izvještaju Centralne banke, račun Bolnice je u blokadi od 20. maja na 6,6 miliona eura. Stečaj je otvoren na zahtjev EPCG zbog duga od 242,3 hiljade.

Ostavi komentar

0/300