Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

NTO organizuju takmičenje u kuvanju povodom Svjetskog dana turizma

| Postavio/la: Jelena Ćetković | Izvor: Mina bussines

NTO organizuju takmičenje u kuvanju povodom Svjetskog dana turizma

Nacionalna turistička organizacija u petak će, povodom Svjetskog dana turizma, organizovati takmičenje u kuvanju srednjih stručnih škola u Crnoj Gori.

NTO takmičenje organizuje u skladu sa zvaničnom temom Svjetske turističke organizacije (STO) pri Ujedinjenim nacijama, Turizam i zapošljavanje - Bolja budućnost za sve, a imajući u vidu značaj obrazovanja kadra u turizmu i rastuće potrebe turističke privrede za zapošljavanjem.

“Tročlane ekipe učenika 12 stručnih škola iz Herceg Novog, Tivta, Kotora, Budve, Bara, Podgorice, Cetinja, Mojkovca, Bijelog Polja, Žabljaka, Pljevalja i Berana, takmičiće se u spremanju nacionalnog jela serviranog na moderan način i deserta”, navodi se u saopštenju.

Tri prvorangirane škole biće nagrađene vrijednim novčanim donacijama za kupovinu opreme za kabinete za kuvarstvo, dok će za sve takmičare biti obezbijeđena praksa u hotelima tokom naredne ljetnje turističke sezone.

Takmičarski dio će se održati u školi “Danilo Kiš” u Budvi.

Svjetski dan turizma širom svijeta obilježava se 27. septembra, od 1980. godine, na dan kada je prihvaćen Statut STO. Taj dan je jedinstvena prilika da se podigne svijest o stvarnom i potencijalnom doprinosu turizma održivom razvoju.

Ostavi komentar

0/300