Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

CEDIS: Održavanje mreže koštalo 300 hiljada eura

| Postavio/la: Jelena Ćetković | Izvor: Mina bussines

CEDIS: Održavanje mreže koštalo 300 hiljada eura

Korisnici elektrodistributivnog sistema su u avgustu preuzeli ukupno 265,26 miliona kilovat sati (kWh) električne energije, što je oko osam odsto više u odnosu na jul.

Iz Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS) su saopštili da je najviše električne energije ili gotovo 33 odsto distribuirano korisnicima na području Podgorice, Danilovgrada i Cetinja.

„U avgustu je očitano ukupno 373,29 hiljada mjernih mjesta ili 93 odsto od ukupnog broja. Procenat očitanosti na mjernim mjestima koja su opremljena novim, elektronskim brojilima je 99 odsto“, navodi se u saopštenju.

Ekipe Sektora za održavanje su u avgustu 1,85 hiljada puta intervenisale na terenu. Vrijednost radova na održavanju elektro-energetskih objekata iznosila je oko 303,94 hiljade EUR.

„Tokom avgusta u Tuzima i na Cetinju je završena gradnja dva objekta za distribuciju električne energije čija je vrijednost oko 93 hiljade EUR“, dodaje se u saopštenju.

Prošlog mjeseca su pokrenute i aktivnosti na pribavljanju neophodne dokumentacije za izgradnju 22 objekta na srednjenaponskom i niskonaponskom nivou, ukupne vrijednosti oko milion i 312 hiljada EUR.

„Takođe u toku je i pribavljanje neophodne dokumentacije za izgradnju trafostanice 35/10 kilovolti (kV) Velje Brdo i deset kV postrojenja u trafostanici 110/10 kV Kličevo, za čiju realizaciju je planiran iznos od 1,95 miliona EUR”, kazali su iz CEDIS-a.

Na distributivnu mrežu je tokom avgusta priključeno 757 novih korisnika.

U avgustu je na području Crne Gore ugrađeno 1,76 hiljada novih, elektronskih brojila. Ukupan broj mjernih mjesta u Crnoj Gori koja su opremljena elektronskim brojilima na daljinsko upravljanje je oko 315 hiljada, čime je pokriveno oko 78 odsto konzuma.

Osnovna djelatnost CEDIS-a je distribucija električne energije, izgradnja i održavanje distributivnih objekata i mreže. CEDIS distribuira električnu energiju za oko 399 hiljada korisnika na području Crne Gore.

Ostavi komentar

0/300