Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Sekulić: Regionalna konferencija prilika za unapređenje procesa digitalne transformacije

| Postavio/la: Lejla Hadžimuhović

Sekulić: Regionalna konferencija prilika za unapređenje procesa digitalne transformacije

Digitalne tehnologije rapidno transformišu svijet koji poznajemo i donose nam neograničeni potencijal za unaprijeđenje društva u cjelini. Digitalizacija je trenutno najveći globalni pokretač inovacija, konkurentnosti, otvaranja novih radnih mjesta i privrednog rasta, kazala je ministarka ekonomije Dragica Sekulić na Regionalnoj konferenciji o digitalnoj transformaciji koja je održana u Hiltonu.

Ministarka je kazala da je digitalna transformacija način na koji mi, korišćenjem novih tehnologija, kreiramo i prilagođavamo proizvode i usluge, optimizujemo poslovne procese i redefinišemo naše poslovne modele.

„Programski ciljevi Vlade Crne Gore, usklađeni sa politikama EU, usmjereni su na stvaranje uslova za dinamičan razvoj infrastrukture i mreža nove generacije, kontinuirano unapređenje e-usluga, poboljšanje regionalne povezanosti, usklađivanje politike spektra, rominga, sajber bezbjednosti, a sve to u cilju ubrzane digitalizacije čitavog društva“, naglasila je ona.

Ministarka je takođe kazala da je u interesu Vlade da, u saradnji i partnerstvu sa svim ICT kompanijama, podstakne razvoj konkretnih digitalnih rješenja koja će građanima i privredi unaprijediti uslove života i rada.

„Regionalna konferencija o digitalnoj transformaciji (EDITA) predstavlja odličnu priliku za dalje unaprjeđenje saradnje, definisanje konkretnih koraka i projekata u pravcu digitalne transformacije, što Ministarstvo ekonomije snažno podržava“ zaključila je Sekulić.

Konferencija o digitalnoj transformaciji okupila je na jednom mjestu veliki broj stručnjaka iz ove oblasti.

Ostavi komentar

0/300