15 °

max 15 ° / min 7 °

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

25° / 15°

Srijeda

01.05.

22° / 13°

Četvrtak

02.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Sekulić: Regionalna konferencija prilika za unapređenje procesa digitalne transformacije

Ekonomija

Comments 0

Sekulić: Regionalna konferencija prilika za unapređenje procesa digitalne transformacije

Autor: Lejla Hadžimuhović

  • Viber

Digitalne tehnologije rapidno transformišu svijet koji poznajemo i donose nam neograničeni potencijal za unaprijeđenje društva u cjelini. Digitalizacija je trenutno najveći globalni pokretač inovacija, konkurentnosti, otvaranja novih radnih mjesta i privrednog rasta, kazala je ministarka ekonomije Dragica Sekulić na Regionalnoj konferenciji o digitalnoj transformaciji koja je održana u Hiltonu.

Ministarka je kazala da je digitalna transformacija način na koji mi, korišćenjem novih tehnologija, kreiramo i prilagođavamo proizvode i usluge, optimizujemo poslovne procese i redefinišemo naše poslovne modele.

„Programski ciljevi Vlade Crne Gore, usklađeni sa politikama EU, usmjereni su na stvaranje uslova za dinamičan razvoj infrastrukture i mreža nove generacije, kontinuirano unapređenje e-usluga, poboljšanje regionalne povezanosti, usklađivanje politike spektra, rominga, sajber bezbjednosti, a sve to u cilju ubrzane digitalizacije čitavog društva“, naglasila je ona.

Ministarka je takođe kazala da je u interesu Vlade da, u saradnji i partnerstvu sa svim ICT kompanijama, podstakne razvoj konkretnih digitalnih rješenja koja će građanima i privredi unaprijediti uslove života i rada.

„Regionalna konferencija o digitalnoj transformaciji (EDITA) predstavlja odličnu priliku za dalje unaprjeđenje saradnje, definisanje konkretnih koraka i projekata u pravcu digitalne transformacije, što Ministarstvo ekonomije snažno podržava“ zaključila je Sekulić.

Konferencija o digitalnoj transformaciji okupila je na jednom mjestu veliki broj stručnjaka iz ove oblasti.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR