Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

SUPCG: Povećati plate zaposlenima u državnoj upravi 15 odsto

| Postavio/la: Lejla Hadžimuhović

SUPCG: Povećati plate zaposlenima u državnoj upravi 15 odsto

Glavni odbor SUPCG je na sjednici održanoj 16. septembra donio odluku da se od Vlade Crne Gore traži uvećanje zarada za sve zaposlene u državnoj upravi, lokalnim upravama i pravosuđu.

Kako kažu, davno je sazreo trenutak da se traži povećanje zarada. Nadaju se da će Vlada imati razumjevanja i za ovaj dio svojih službenika kao što ima razumjevanja i za ostale.

"Poslednje uvećanje bilo je davne 2016 godine sa donošenjem zakona o zaradama zaposlenih u javnom sektoru i to je uvećanje bilo do minornih pet %.

Tražimo od Vlade CG da obezbjedi sredstva za uvećanje plata,a ubjeđeni smo da sredstva postoje,  jer kao što je sva javnost upoznata para ima za sve drugo osim za običnog radnika", naveli su iz SUPCG.

Oni apeluju na Vladu  da dobro obrati pažnju i da izađe u susret njhovom zahtjevu, da nađe način i uveća plate za 15 odsto, i da na taj način umanji, kako su kazali, sve veće nezadovoljstvo državne i lokalne administracije, kako bi uspjeli makar malo ispratiti sva ona uvećanja cijena i sve skuplji život.

"Takođe od Vlade CG zahtjevamo da se pod hitno privede kraju usaglašavanje, odnosno izmjene granskog kolektivnog ugovora za oblast uprave i pravosuđa, jer su svi rokovi za navedeno probijeni", kazali su oni.

Komentari

raksi,

tebe je važniji pravopis od visine plate, mora da imaš para pa te boli za ove sa 250 eura, džabe ti kad si takav.....

mr,

@jagoš, tebi bih povecao platu kad raskrstis sa padezima!

jagoš,

u upravu za imovinu plate ispod 260 eura , sramota,

Ostavi komentar

0/300