11 °

max 16 ° / min 10 °

Utorak

23.04.

16° / 10°

Srijeda

24.04.

15° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

18° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 11°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Raspisan tender za spajanje Herceg Novog na regionalni vodovodni sistem

Ekonomija

Comments 0

Raspisan tender za spajanje Herceg Novog na regionalni vodovodni sistem

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

Na vodoizvorištu Bolje sestre obilježen je Dan Regionalnog vodovoda i devet godina funkcionisanja regionalnog vodovodnog sistema. 

"Ovogodišnje obilježavanje Dana Regionalnog vodovoda je bilo više radno nego svečarsko, te je tako na ovaj dan raspisan i tender za spajanje opštine Herceg Novi na regionalni vodovodni sistem, po procedurama Evropske banke za obnovu i razvoj, sa kojom je Regionalni vodovod, uz podršku resornih ministarstava, Ministarstva održivog razvoja i turizma i Ministarstva finansija, tokom prethodnih mjeseci pripremao dokumentaciju za raspisivanje tendera", istakao je direktor Regionalnog vodovoda Goran Jevrić.

Posebna Zahvalnica povodom Dana Regionalnog vodovoda biće uručena resornom ministru održivog razvoja i turizma Pavlu Raduloviću, ispred Vlade Crne Gore, za pruženu podršku, razumijevanje i zajednički napor na očuvanju javnog interesa i održanju redovnog funkcionisanja sistema za snabdijevanje vodom Crnogorskog primorja  u vanrednim uslovima poslovanja tokom blokade računa u periodu od 14. avgusta 2018. do 9. maja 2019. godine, kao i za dosadašnje rezultate stabilne i kvalitetne saradnje i profesionalnu podršku i razumijevanje, saopšteno je iz Regionalnog vodovoda. 

Ovim povodom svim zaposlenima i članovima Upravnog odbora uručene su zahvalnice za izuzetan napor i istinsku predanost u obavljanju poslovnih zadataka i održavanje redovnog funkcionisanja sistema za snabdijevanje Crnogorskog primorja u vanrednim uslovima tokom blokade računa u periodu od 14. avgusta 2018. do 9. maja 2019. godine,  koji su svojim odgovornim i nesebičnim zalaganjem, kao i istrajnošću, dali izuzetan doprinos uspješnoj realizaciji svih poslovnih zadataka i ciljeva tokom najvećeg poslovnog izazova u 44 godine dugom periodu funkcionisanja Regionalnog vodovoda, dodaje se u saopštenju.  

Kako kažu iz Regionalnog vodovoda, tekst Zahvalnice šalje poruku o osjećaju zajedništva među zaposlenima, menadžmentom i članovima Upravnog odbora i prisutnom timskom duhu:

"Pokazali ste odanost i profesionalizam za ponos, jer ste javni interes šire društvene zajednice stavili ispred ličnog. Uz izrazito profesionalno i lično razumijevanje istrajali ste u svim izazovima tokom 268 dana duge blokade računa u realizaciji važne javne djelatnosti  koja se ogleda u kontinuiranoj isporuci vode za piće visokog kvaliteta opštinama na Crnogorskom primorju.

Ponosni smo na kolektiv koji čine ovakvi pojedinci i vjerujemo da je vaša podrška, snaga, energija i radna etika garant naše zajedničke, uspješne budućnosti, što novu viziju razvoja JP Regionalni vodovod Crnogorsko primorje čini realnom i održivom". 

Zahvalnica je uručena i predsjednici opštine Golubovci Tanji Stajović za uspješnu saradnju na zaštiti vodoizvorišta "Bolje sestre".

Jevrić je na kraju izlaganja zaključio:

"Sljedeća, jubilarna deseta godina funkcionisanja regionalnog vodovodnog sistema, tj. 45 godina postojanja Regionalnog vodovoda predstavljaće godinu razvoja, zato što će Regionalni vodovod, nakon višegodišnjih priprema, tokom 2020. završiti izgradnju 1. faze sistema, započeti sa 2. fazom kroz saradnju sa Upravom za saobraćaj, a u saradnji sa opštinom Bar, iz kredita Evropske banke za obnovu i razvoj, otpočeće rješavanje problema snabdijevanja u naseljima Dobra Voda i Veliki Pijesak.

Posebno je značajno istaći da se zajedničkom realizacijom projekta izgradnje bulevara i postavljanja novog cjevovoda, za šta je dobijena podrška Vlade i resornih ministarstava, ostvaruje višemilionska ušteda", kazao je on. 

JP Regionalni vodovod Crnogorsko primorje tokom 2019. godine, na dan 29. septembar isporučuje 19% više vode od ugovorenih količina za ovaj period, tj. 8% više u odnosu na isti period 2018.

 

 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR