16 °

max 16 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

16° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 14°

Srijeda

01.05.

20° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
''Oglas za koncesije na aerodrome idućeg četvrtka, za nastavak autoputa čekamo povoljan momenat i uslove''

Ekonomija

Comments 0

''Oglas za koncesije na aerodrome idućeg četvrtka, za nastavak autoputa čekamo povoljan momenat i uslove''

Autor: Žarko Vujović

  • Viber

Idućeg četvrtka objavićemo oglas za izdavanje koncesije na aerdorome Crne Gore, saopštio je resorni ministar Osman Nurković. On je poručio i da će se u gradnju druge dionice autoputa krenuti kada bude povoljan momenat i uslovi, vodeći računa i o tome da se ne ugroze državne finansije i budžet.

Javni oglas za koncesije na crnogorske aerodrome je spreman za objavu, saopštio je ministar pomorstva i saobraćaja Osman Nurković. On je pdosjetio da je pretkavlifikacioni period 45 dana.

''Postoji ogromno interosavanje respektabilnih firmi, od Indije, Južne Koreje, Tuirske, do Francuske i Njemačke. Zaista očekujemo dobru ponudu i dobrog operatire koji će proširiti kapacitete i aerodrome dovesti do nivoa da zadovolje potrebe privrede, turista i građana'', rekao je Nurković novinarima tokom regionalnog foruma o transportu.

U fokusu interesovanja novinara bila je gradnja autoputa. Jedno od pitanja odnosilo se na gradnju druge dionice, o čemu je Nurković kazao da ima interesovanja i od ''Behtela'' i nekih evropskih kompanija.

"Samo tražimo povoljan momenat i povoljne uslove. Od Evropske komisije smo tražili grant za tu namjenu, nastojaćemo da taj iznos bude što je moguće veći u strukturi obezbjeđenja sredstava u izgradnju druge i treće dionice.

Mislim da to neće biti neko veliko opterećenje, jer ćemo tražiti da budući partner, kroz privatno-javno partnerstvo obezbijedi sredstva po principu ''projektuj, izgradi, koristi, vrati'', što znači da se da koncesija za drugu i eventualno treću dionicu auto-puta", rekao je Nurković.

Podatke o uticaju kretanja dolara i eura na cijenu izgradnje autoputa treba tražiti od Ministarstva finansija, saopštio je Nurković i dodao da je teško predvidjeti kako će se u narednom periodu kretati kursne razlike.

Naglasio je da će se prilikom odluke o nastavku gradnje autoputa, konkretno druge i treće dionice, voditi računa o stabilnosti državnih finansija.

"Znamo limite i naravno da nećemo ugroziti finansije i budžet. Ako ne budemo mogli da obezbijedimo dobru finansijsku konstrukciju, nećemo ući u neku budžetsku dubiozu, jer nam nije životno pitanje nastavak u ili godini ili sljedećoj. Nama bi bilo idealno, i nadam se da će tako i biti, da da završetkom prve dionice, iduće godine, krenemo u izgradnju druge", rekao je Nurković.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR