21 °

max 21 ° / min 13 °

Utorak

16.04.

21° / 13°

Srijeda

17.04.

15° / 9°

Četvrtak

18.04.

13° / 7°

Petak

19.04.

13° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 7°

Ponedjeljak

22.04.

13° / 5°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
TO Tivat predstavila ponudu na sajmu  u Novom Sadu

Izvor: Foto: Radio Tivat

Ekonomija

Comments 0

TO Tivat predstavila ponudu na sajmu u Novom Sadu

Izvor: radio Tivat

Autor: Jelena Ćetković

  • Viber

Tržište Srbije je posebno interesantno za Tivat i Crnu Goru. Po obrađenim statističkim podacima za devet mjeseci ove godine zabilježen je značajan porast kada je posrijedi to tržište, 11 odsto u dolascima i 13 odsto više u noćenjima nego prethodne godine.

I nema razloga da se tako ne nastavi i do kraja godine, rekla je direktorica Turističke organizacije Tivat, Gabrijela Glavočić ocjenjujući ovogodišnji Sajam turizma u Novom Sadu.

Zato se, navodi najmanje tri puta godišnje i pojavljuju i predstavljaju ponudu na tržištu Srbije.

U prvom dijelu to je Sajam turizma u Beogradu i Beogradski manifest gdje se najavljuje turistička sezona i Sajam turizma u Novom Sadu gdje se promoviše zimski dio godine, kao i naredna turistička sezona.

„Sa ovog tržišta mi generišemo kako na nivou naše opštine tako i generalno Crne Gore najveći broj dolazaka, odnsono definitivno je Srbija i turisti koji nam stižu sa tog tržišta naši najdragocjeniji gosti i zato trebamo da se trudimo i opravdamo to povjerenje brojnim kvalitetnim sadržajima koje mi nudimo u toku godine, ne samo kada je u pitanju ljetna turistička sezonanudimo“, rekla je Glavočić.

Na ovogodišnjem Sajmu je akcenat stavljen na aktuelnu turističku ponudu za pred i postsezonu, kao i narednu turističku sezonu.

Raznovrstan je turističko propagandni materijal koji je s ciljem što kvalitetnijeg predstavljanja grada na štandu Turističke organizacije Tivat nuđen posjeticima novosadskog sajma.

Kvalitetno i sadržajno osmišljenje brošure se odnose na aktivni odmor, kao i brošura koja objedinjuje zanimljive sadržaje u Tivtu, od zabave, sporta kulturnog nasleđa…. brošure sa kulturno istorijiskim sadržajima, tradicija i drugi sadržaji.

Pored ponude TOT-a u ponudi je bio i propagandni materijal brojnih privrednih subjekata sa područja Tivta – Porto Montenegro, Luštica Bay i hoteli Regent i Čedi.

Iz TO istaću da se u Tivtu tokom ove godine konstantno bilježi rast broja kako dolazaka tako i noćenja, ne samo sa tržišta Srbije nego i zemalja region, Evrope, ali i šire.

Glavočić navodi i da je i postsezona značajno bolja. Prema posljednjim podacima od petka, 3.oktobra u Tivtu je bilo 26 posto više gostiju nego istog dana prethodne godine.

Glavočić vjeruje da će se sve više smanjivati taj „prazan“ prostor između sezona,  odnosno da će Crna Gora uskoro postati allyear destinacija.

Interesovanje za Boku i Crnu Goru uopšte kada su u pitanju turistički potencijali i ljepote Boke i Crne Gore potvrđuju i brojni zahtjevi koji stižu za saradnju zna različitim nivoima.

Tako je štand TO Tivat na sajmu u Novom Sadu posjetio ambasador Meksika, Marco Antonio Garcia Blanco, koji je tražio da se proslijedi turističko propagandni materijal kako bi se stanovništo te zemlje informisalo o tome šta naša zemlja nudi i izrazio želju da posjeti Tivtat. Ambasador je najavio posjetu Crnoj Gori, odnosno Tivtu kako bi se iznašli najbolji modaliteti za saradnju, rekla je dirktorka TOT-a.

Prethodne dvije godine praksa je bila da se na novosadskom sajmu predstavi i Novogodišnji program što je ove godine izosatlo. Razlog je produženje sezone, dešavanja i sadržaji vezani za postsezonu koji će trajati sigurno do kraja oktobra.

„Izostao je konačan program koji ćemo imati najvjerovatnije tokom naredne sedmice. Sigurno je da će on biti zanimljiv i sadržajan jer su se u njegovo kreiranje uključili i Porto Montenegro i Luštica Bay i brojni drugi privredni subjekti, Opština Tivat i koncipiraćemo nešto vrlo zanimljivo i sadržajnije od  prethodne dvije godine“, najavila je dirketorica TOT-a. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR