12 °

max 14 ° / min 6 °

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 6°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

13° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

15° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Marković sa proizvođačima žičara: Lajtner namjerava da što prije uđe u projekat Kotor - Njeguši

Ekonomija

Tag Gallery
Comments 0

Marković sa proizvođačima žičara: Lajtner namjerava da što prije uđe u projekat Kotor - Njeguši

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković primio je predstavnike italijanske kompanije Lajtner, jednog od vodećih svjetskih proizvođača žičara, uspinjača, vazdušnih tramvaja i ski liftova, koja je nakon uspješnog početka realizacije projekata žičara na Cmiljači i relaciji Manastir Podvrh – Đalovića pećina, izrazila namjeru da uđe u projekat gradnje žičare sa gondolom od Kotora do Njeguša i to tako što bi gradnju vrijednu, prema prvim procjenama, oko 20 miliona eura, sama finansirala.

Kako je saopšteno iz Vlade, premijer je izrazio zadovoljstvo dosadašnjim poslovanjem kompanije Lajtner u našoj zemlji, ocijenivši da se obje žičare kao strateški projekti koje finansira Vlada, a gradi Lajtner uspješno realizuju zahvaljujući ozbiljnosti i posvećenosti matične kompanije, ali i izboru kvalitetnog lokalnog partnera.

"Za Vladu, koja izdvaja veliki novac iz kapitalnog budžeta za strateške razvojne projekte, važno je da imamo kredibilne partnere poput Lajtnera koje donose i novi kvalitet i znanje.

Uspješan početak realizacije prethodna dva projekta preporučuje vas i za ovaj. Zato me obradovala Vaša zainteresovanost za projekat žičare Kotor – Njeguši koju biste gradili po principu koncesije ili javno-privatnog partnerstva“, rekao je premijer.

Direktor prodaje i član Odbora direktora kompanije Lajtner Martin Lajtner predstavio je predsjedniku Vlade idejni projekat žičare rekavši, među ostalim, da planiraju gradnju Pininfarinijevih kabina nalik onima koje su nedavno izgradili na Cermatu u Švajcarskoj preko glečera do Materhorna.

Na sastanku je ocijenjeno da projekat ima turističku, ali i ekološku i kulturnu dimenziju jer obogaćuje turističku ponudu naše zemlje, poboljšava turističku poziciju Cetinja i Nacionalnog parka "Lovćen", ali i stvara pretpostavke za smanjenje obima saobraćaja putem od Kotora do Njeguša.

Sastanku su prisustvovali ministri održivog razvoja i turizma Pavle Radulović i kulture Aleksandar Bogdanović.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR