Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Marković sa predstavnicima kineske kompanije U-Tour: Žele da grade hotel na Žabljaku

| Postavio/la: Jelena Ćetković

Marković sa predstavnicima kineske kompanije U-Tour: Žele da grade hotel na Žabljaku

Renomirana kineska kompanija U-Tour zainteresovana je za investiranje u sjever Crne Gore, prije svega na Žabljaku, gdje želi da gradi hotel od 100 soba po standardima hotelskog lanca "Meriot", saopšteno je na sastanku predsjednika Vlade Crne Gore Duška Markovića i predsjednika U-Tour Feng Bina.

“Kineska turistička industrija jako je zainteresovana za Sjever Crne Gore i s obzirom na broj kineskih turista koji posjećuje Vašu zemlju, smatramo da je pametna ideja imati hotele u ovom dijelu države”, kazao je Feng i dodao da Kinezi sve više razumiju Crnu Goru, a da im je na sjeveru posebno interesantan most na Đurđevića Tari.

Konstatujući da u Crnoj Gori do sada nije bilo direktnih kineskih investicija, da su kineske kompanije prisutne kao izvođači radova na kapitalnom projektu auto puta, Marković je pozdravio interesovanje i namjeru investiranja u turizam.

On je dodao da će Vlada stvoriti pravne pretpostavke kako bi namjera U-Toura da gradi hotel na Žabljaku mogla da se realizuje.

U-Tour je najveća privatna turistička kompanija u Kini, a pored turizma bavi se međunarodnim finansiranjem, kao i ulaganjem u hotelske kapacitete. Grupacija je investirala u hotele u Japanu, Norveškoj, Švajcarskoj, a u svom vlasništvu ima veliki broj turističkih agencija širom Evrope. Kako je kazao gospodin Feng, u Crnu Goru godišnje dođe 40-50.000 kineskih turista, a očekivanje je da se taj broj u narednih pet godina učetvorostruči.

“Program moje Vlade usmjeren je, prije svega, na Sjever koji je danas veliko gradilište. Kroz Kapitalni budžet jako puno ulažemo u ukupnu infrastrukturu – putnu, energetsku, komunalnu, socijalnu”, rekao je Marković.

Razgovarali su i o mogućnostima za ulaganje u druge sektore, prije svega energetiku, u projekte vezane za obnovljive izvore energije, i poljoprivredu. Sagovornici su značajnim i pozitivnim ocijenili dobre međudržavne odnose između Crne Gore i NR Kine.

Ostavi komentar

0/300