9 °

max 14 ° / min 6 °

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 6°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

13° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

15° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Marković sa predstavnicima kineske kompanije U-Tour: Žele da grade hotel na Žabljaku

Ekonomija

Comments 0

Marković sa predstavnicima kineske kompanije U-Tour: Žele da grade hotel na Žabljaku

Autor: Jelena Ćetković

  • Viber

Renomirana kineska kompanija U-Tour zainteresovana je za investiranje u sjever Crne Gore, prije svega na Žabljaku, gdje želi da gradi hotel od 100 soba po standardima hotelskog lanca "Meriot", saopšteno je na sastanku predsjednika Vlade Crne Gore Duška Markovića i predsjednika U-Tour Feng Bina.

“Kineska turistička industrija jako je zainteresovana za Sjever Crne Gore i s obzirom na broj kineskih turista koji posjećuje Vašu zemlju, smatramo da je pametna ideja imati hotele u ovom dijelu države”, kazao je Feng i dodao da Kinezi sve više razumiju Crnu Goru, a da im je na sjeveru posebno interesantan most na Đurđevića Tari.

Konstatujući da u Crnoj Gori do sada nije bilo direktnih kineskih investicija, da su kineske kompanije prisutne kao izvođači radova na kapitalnom projektu auto puta, Marković je pozdravio interesovanje i namjeru investiranja u turizam.

On je dodao da će Vlada stvoriti pravne pretpostavke kako bi namjera U-Toura da gradi hotel na Žabljaku mogla da se realizuje.

U-Tour je najveća privatna turistička kompanija u Kini, a pored turizma bavi se međunarodnim finansiranjem, kao i ulaganjem u hotelske kapacitete. Grupacija je investirala u hotele u Japanu, Norveškoj, Švajcarskoj, a u svom vlasništvu ima veliki broj turističkih agencija širom Evrope. Kako je kazao gospodin Feng, u Crnu Goru godišnje dođe 40-50.000 kineskih turista, a očekivanje je da se taj broj u narednih pet godina učetvorostruči.

“Program moje Vlade usmjeren je, prije svega, na Sjever koji je danas veliko gradilište. Kroz Kapitalni budžet jako puno ulažemo u ukupnu infrastrukturu – putnu, energetsku, komunalnu, socijalnu”, rekao je Marković.

Razgovarali su i o mogućnostima za ulaganje u druge sektore, prije svega energetiku, u projekte vezane za obnovljive izvore energije, i poljoprivredu. Sagovornici su značajnim i pozitivnim ocijenili dobre međudržavne odnose između Crne Gore i NR Kine.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR