Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Pregovori sa Ministarstvom finansija naredne sedmice

| Postavio/la: Marija Mitrović | Izvor: Mina

Pregovori sa Ministarstvom finansija naredne sedmice

Sindikat prosvjete trebalo bi naredne sedmice da pregovara sa Ministarstvom finansija o povećanju plata prosvjetnim radnicima, kazao je predsjednik te radničke organizacije Zvonko Pavićević i ponovio da oni neće odustati od zahtjeva da to povećanje bude deset odsto.

Pavićević je agenciji MINA kazao da su pregovori sa Ministarstvom prosvjete završeni, i da sada njihov zahtjev razmatraju veće instance - Ministarstvo finansija, uži kabinet i Vlada.

On je podsjetio da su pregovori o povećanju zarada počeli još u aprilu, i da su formirane radne grupe koje su radile na usklađivanju novog kolektivnog ugovora.

„Komisije su to završile, i dalje je to upućeno prema Ministarstvu finansija, odnosno prema Vladi. Očekujemo da tokom sljedeće nedjelje nastavimo razgovore i pregovore“, rekao je Pavićević.

Na pitanje kakva su njihova očekivanja, on je rekao da je povećanje od deset odsto minimum i da se ispod toga teško može ići.

„Ne samo da očekujemo, nego mi zahtijevamo da to bude deset odsto za zaposlene u prosvjeti“, istakao je Pavićević.

Upitan kada bi pregovori mogli biti okončani, on je rekao da sve što bude dogovoreno mora da se ukalkuliše u budžet za narednu godinu, koji Skupština usvaja do kraja decembra.

„Ako bude manja ponuda od deset odsto, to će opet organi Sindikata da razmatraju, zato i postoje pregovori. Ali, naš čvrsti stav je da je sve ispod deset odsto neprihvatljivo“, kazao je Pavićević.

Ostavi komentar

0/300