Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Vuksanović - Stanković uputila urgenciju za konsultativno saslušanje ministara

| Postavio/la: Milena Aprcović

Vuksanović - Stanković uputila urgenciju za konsultativno saslušanje ministara

Predsjednica Socijaldemokratske partije i poslanica u Skupštini Crne Gore Draginja Vuksanović - Stanković uputila je danas urgenciju predsjedniku Odbora za prosvjetu, nauku, kulturu i sport Radulu Novoviću, kako bi se što hitnije razmatrao prijedlog za konsultativno saslušanje resornih ministara u vezi sa statusom prosvjetnih radnika. 

"Vuksanović Stanković je uputila Odboru za prosvjetu, nauku, kulturu i sport  3. septembra inicijativu za konsultativno saslušanje resornih ministara prosvjete i finansija na temu "Razmatranje socio-ekonomskog položaja i statusa prosvjetnih radnika u Crnoj Gori", posebno u dijelu uvećanja zarada prosvjetnim radnicima. 

Kako je od upućivanja inicijative prošlo preko mjesec dana, a sjednica na kojoj bi se raspravljalo o ovoj temi još nije sazvana, predsjednica Socijaldemokratske partije Crne Gore uputila je danas urgenciju predsjedniku Odbora za prosvjetu, nauku, kulturu i sport, kako bi se što hitnije razmatrao prijedlog za konsultativno saslušanje resornih ministara na pomenutu temu. 

Jedan od razloga za hitno razmatranje ovog prijedloga jeste i to da je u toku priprema prijedloga Budžeta za 2020. godinu, i zahtjev sindikata za povećanja zarada 10%, te je potrebno čuti mišljenje nadležnih ministara oko ove i drugih tema u vezi sa standardom prosvjetnih radnika", navedeno je u saopštenju. 

 

Ostavi komentar

0/300