Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Voli: Dva najveća objekta radiće u subotu do 24 sata

| Postavio/la: Marija Mitrović | Izvor: Mina

Voli: Dva najveća objekta radiće u subotu do 24 sata Ilustracija/Sreenshot

Kompanija Voli odlučila je da subotom produži radno vrijeme do 24 sata u dva najveća prodajna objekta u Podgorici - Super Voli u Siti kvartu i u Našem diskontu.

Iz ostalih trgovačkih lanaca Pobjedi su kazali da u svojim marketima neće produžavati radno vrijeme zbog primjene zakona o neradnoj nedjelji.

„Imajući u vidu da smo htjeli da napravimo posebnu pogodnost za potrošače, odlučili smo da u naša dva najveća marketa subotom radimo do 24 sata u početnom periodu prilagođavanja tržišta novom zakonu“, rekli su iz Volija i dodali da će ostale njihove prodavnice raditi u skladu sa redovnim radnim vremenom.

Iz kompanije su objasnili da će radnici u ta dva objekta raditi u tri smjene, tako da neće biti prekovremenog rada. Oni su podsjetili da su od početka podržali donošenje propisa o neradnoj nedjelji.

Iz Merkatora CG su saopštili da neće produžavati radno vrijeme, tako da će IDEA prodavnice raditi po ustaljenom radnom vremenu. Produženja radnog vremena neće biti ni u marketima Domaće trgovine.

„U Aroma marketima i Conto diskontima nije došlo do promjena u radnom vremenu, tako da ćemo tokom subote raditi kao i do sada, a nedjelja će biti neradna“, naveli su iz Domaće trgovine.

Radno vijeme neće mijenjati ni Franca marketa, od kojih neki rade do 22 sata, a neki do 23.

Prva neradna nedjelja je 20. oktobra. Izmjene Zakona o unutrašnoj trgovini su usvojene 20. juna, a najveći crnogorski trgovački lanci saopštili su ranije da podržavaju to zakonsko rješenje, iako pojedini očekuju da će promet u njihovim trgovačkim objektima biti smanjen, s obzirom na to da se nedjeljom i praznicima ostvaruje najveći promet.

Unija poslodavaca je u septembru podnijela Ustavnom sudu inicijativu da ispita ustavnost zakonske odredbe o neradnoj nedjelji.

Komentari

Lavica,

Prezivjeli bi I da ne rade ta dva objekta..

Ostavi komentar

0/300