Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Inspekcija kaznila trgovce u Danilovgradu i Beranama

| Postavio/la: Milena Aprcović | Izvor: rtcg.me

Inspekcija kaznila trgovce u Danilovgradu i Beranama Ilustracija

Za zaposlene u sektoru trgovine danas je prva neradna nedjelja. 

Prošli smo gradom, nikog ispred prodavnica, građani se juče pripremili

Tržišni inspektori koji su od ranijih jutarnjih sati na terenu kažu da se odredba o neradnoj nedjelji uglavnom poštuje, a utvrdili su samo dvije nepravilnosti zbog čega su kaznili dva trgovca u Danilovgradu i Beranama.

Iz Uprave za inspekcijske poslove pozivaju preduzeća da poštuju propisane obaveze.

Za nepoštovanje zakona, osim novčanih kazni, propisana je i upravna mjera kojom je definisano da će inspektor, ukoliko utvrdi da trgovac radi nedjeljom i u dane državnih ili drugih praznika, zatvoriti prodajni objekat ili drugo prodajno mjesto za vremenski period u kojem rad nije dozvoljen.

Portparolka komopanije Voli Olivera Šuškavčević kazala je za TVCG da su zakon podržali od prvog dana, kako bi se radnicima dao određeni benefit. 

Iznenađeni su odlukom, kako je kazala, da nedjeljom rade kiosci: "Treba povesti računa o tome kako će se razvijati dešavanja oko kioska i pumpi i da ne dođe do širenja i razvoja trgovine na tim mjestima".

Šuškavčević je rekla da je subota bila dan pojačane trgovine.

"Veliki broj potrošača je odlučio da se pripremi za neradnu nedjelju. Trebaće vremena da se naviknemo, ali ostaje da vidimo kako će se to primjenjivati tokom turističke sezone", istakla je ona.

Ostavi komentar

0/300