Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

"Neradna nedjelja nije nezakonita, presudiće sud"

| Postavio/la: Milena Aprcović

"Neradna nedjelja nije nezakonita, presudiće sud"

Generalna direktorica Direktorata za unutrašnje tržište i konkurenciju Ministarstva ekonomije Biljana Jakić istakla je za Televiziju Crne Gore da ne smatra da je zabrana trgovinskim radnjama da posluju nedjeljom nezakonita, ali da će konačnu odluku donijeti sud.

Unija poslodavaca pokrenula je pred Ustavnim sudom inicijativu za ocjenu ustavnosti te odredbe Zakona o unutrašnjoj trgovini, jer smatra da je ona diskriminatorska i protivustavna.

"Svako ima pravo da podnese inicijativu za ocjenu zakonitosti određene odredbe, mi ne smatramo da je ona nezakonita, ali sud će o tome odlučiti. Tačno je da je u Hrvatskoj ta odluka pala na sudu, međutim svi imamo naše nacionalno zakonodavstvo i odluka će biti na Ustavnom sudu", istakla je Jakić.

Ona je naglasila da ne smatra da su pojedini poslodavci povlašćenijih od drugih, istakavši da mogu da rade trgovine koje se bave prodajom specijalizovane robe.

"Na primjer, u pekari  imamo prodaju hljeba, peciva i kolača,a  uz to se mogu prodavati mliječni proizvodi i sokovi. Ipak,vrijednost tih proizvoda ne smije biti veća od vrijednosti proizvoda za koje je prodavnica specijalizovana", objasnila je Jakić.

Istakla je i da ne vjeruje da će odluka imati uticaj na turističku sezonu.

"Turisti dolaze da uživaju u čarima Crne Gore, a ne da bi trgovali nedjeljom", poručila je Jakić.

Ostavi komentar

0/300