9 °

max 15 ° / min 7 °

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 7°

Utorak

23.04.

12° / 11°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

15° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Za drugu fazu Doma za stare u Nikšiću 2.4 miliona

Izvor: Foto: Onogost.me

Ekonomija

Comments 0

Za drugu fazu Doma za stare u Nikšiću 2.4 miliona

Izvor: Mina bussines

Autor: Jelena Ćetković

  • Viber

Vlada je za nastavak radova na Domu za stare u Nikšiću, koji se realizuje u dvije faze i planirano je da bude završen do kraja naredne godine, opredijelila 2,4 miliona eura.

Gradnja ustanove namijenjene smještaju za 208 starijih i osoba sa invailiditetom, koji će biti na mjestu bivših ruiniranih objekata vojnog kompleksa u podnožju Trebjese u Nikšiću počela je 16. septembra, a danas je ozvaničen nastavak radova u drugoj fazi.

Riječ je o projektu koji se realizuje u okviru Regionalnog stambenog programa, ukupne vrijednosti oko 7,4 miliona eura, čiji je glavni donator tog programa Evropska unija (EU).

Direktor Uprave za javne radove Rešad Nuhodžić rekao je da je ozvaničenju nastavka radova prethodila tenderska procedura i odabran izvođač, a investiciju od 2,4 miliona eura obezbijedila je Vlada iz kapitalnog budžeta.

”Cjelokupni projekat Doma za stare finansiran je iz Regionalnog stambenog programa i kapitalnog budžeta Crne Gore, a biće završen do kraja naredne godine i stvoreni uslovi smještaja za 208 starijih osoba”, rekao je Nuhodžić.

U Nikšiću se realizuju značajni projekti, kako je naveo Nuhodžić, za koje je Vlada iz kapitalnog budžeta opredijelila više od 8,5 miliona eura.

”Zaključen je ugovor za rekonstrukciju značajnog objekta Javne ustanove Zahumlje, a ovih dana zaključiće se i posao za rekonstrukciju zapadne tribine stadiona Sutjeske, za šta će se iz kapitalnog budžeta izdvojiti 3,3 miliona EUR, dok će Fudbalski savez Crne Gore finansirati dodatnih 1,6 miliona”, podsjetio je Nuhodžić.

Prema njegovim riječima, u toku je procedura i za rekonstrukciju Dvorca kralja Nikole, a vrijednost investicije je oko 1,2 miliona eura.

Radiće se i sala Fakulteta za fizičko vaspitanje i sport, za koju je urađen glavni projekat, kako je saopštio Nuhodžić, i u toku je revizija, a nakon dobijanja pozitivnih izvještaja tehničke kontrole, biraće se izvođač radova za taj posao.

”Sve te značajne investicije realizuju se uz aktivnu saradnju sa gradskom upravom, a opredijeljena sredstva za ovu godinu za sanaciju lokalne putne infrastrukture iznose oko 500 hiljada eura”, predočio je Nuhodžić.

Na prostoru Nikšića realizuje se oko 13 miliona eura vrijednih investicija, uz pomoć svih partnera Vlade i Opštine, kao i dodatnih obezbijeđenih sredstava, posebno iz Regionalnog stambenog programa, za rješavanje stambenih pitanja i za raseljene osobe.

Predsjednik Opštine Nikšić Veselin Grbović ukazao je na značaj projekta Doma za stare i starije osobe sa invaliditetom u kome će biti smješteno 208 stanara, a u kome će dobiti uposlenje i novi radnici, kao i što će na mjestu bivših ruiniranih kasarni biti funkcionalno i moderno uređeni objekti na idealnom prostoru za tu namjenu u podnožju brda Trebjese.

Grbović je istakao veliki doprinos Uprave javnih radova koja finansira drugu fazu gradnje Doma za stare i naveo da su u toku i druge investicije koje realizuju zajedno sa gradskom upravom, poput poslova na završetku lokalnih puteva vrijednih oko 250 hiljada eura.

”U toku su i radovi na završetku ulice Krsta Kostića, a nakon završetka planirane lokalne putne infrastrukture, ukupna investicija iznosiće oko 500 hiljada EUR”, rekao je Grbović.

Radovi na izgradnji zapadne tribine stadiona Sutjeske, ukupne vrijednosti 4,6 miliona eura, najavio je Grbović, trebalo bi da počnu za nekoliko dana, a izvođač će biti nikšićka firma Milović.

Grbović je najavio i nastavak saradnje i sa Direkcijom za saobraćaj i saopštio da se narednih dana očekuje zaključenje tendera za prvu fazu saobraćajnice od Cetinja do Čeva, a radi se i projekat za povezivanje do Nikšića.

Kroz Regionalni stambeni program za Crnu Goru prvi objekat urađen je u Nikšiću 2017, kada je završena zgrada sa 62 stana, a ukupna vrijednost projekta iznosila je oko 2,6 miliona eura. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR