8 °

max 16 ° / min 7 °

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 15°

Utorak

30.04.

25° / 15°

Srijeda

01.05.

23° / 17°

Četvrtak

02.05.

23° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Neto dobit Crnogorskog Telekoma 4,1 milion

Ekonomija

Comments 0

Neto dobit Crnogorskog Telekoma 4,1 milion

Izvor: Mina bussines

Autor: Jelena Ćetković

  • Viber

Neto dobit Crnogorskog Telekoma za prvih devet mjeseci iznosila je 4,1 milion eura, što je 37 odsto manje u odnosu na isti prošlogodišnji period.

Kasko je saopšteno iz kompanije, smanjenje profita uslovljeno je nižom operativnom dobiti, što je značajnim dijelom posljedica primjene novih računovodstvenih standarda u prethodnoj godini.

„Pored toga, smanjenje neto dobiti uslovljeno je i većim troškovima amortizacije u ovoj godini, zbog značajno većeg obima investicija u prethodnim godinama, što je povećalo ukupnu vrijednost kompanije“, navodi se u saopštenju kompanije objavljenom na sajtu Montenegroberze.

Operativna dobit prije kamata, poreza i amortizacije (EBITDA), bez specijalnih efekata i nakon najma, iznosila je 22,2 miliona EUR, što je sedam odsto manje u odnosu na uporedni period.

Telekom je u prvih devet mjeseci zabilježio rast broja korisnika u gotovo svim segmentima.

„Najveći rast zabilježen je u postpejdu, sa šest odsto više korisnika u odnosu na treći kvartal prošle godine, što je pokrenulo ukupni rast u segmentu mobilne telefonije“, rekli su iz Telekoma.

Broj korisnika mobilnog interneta veći je 13 odsto, dok je korisnička baza rasla i kada su u pitanju fiksni internet i TV usluge.

Ukupni prihodi za devet mjeseci iznosili su 60,2 miliona EUR, što je 5,9 odsto manje u odnosu na isti prošlogodišnji period.

„Pad je dominantno zabilježen u segmentu veleprodaje i fiksnoj telefoniji, što je očekivano imajući u vidu razvoj tržišta“, dodaje se u saopštenju.

Povjerenje i zadovoljstvo korisnika, za koje se Telekom izborio u prvoj polovini godine, kako je saopšteno, nastavili su da rastu, pa povećanje korisničke baze u skoro svim segmentima nije iznenađenje.

Izvršna direktorica Telekoma Dina Cibulskaja kazala je da je zadovoljstvo korisnika kvalitetom mreže i usluga koje dobijaju od kompanije ojačano u prethodnom periodu.

„To smo postigli time što kontinuirano posvećujemo posebnu pažnju korisničkom iskustvu, jednom od prioriteta u našem poslovanju. Korisnici zato Telekom vide kao kompaniju koja pruža visokokvalitetne usluge, i profesionalnu i efikasnu podršku“, rekla je Cibulskaja.

Iz kompanije je saopšteno da je stabilnost Telekom mobilne mreže velikom broju turista i svim domaćim korisnicima omogućila da bezbrižno surfuju i razmjenjuju multumediju preko mobilnih telefona, pa je zahvaljujući veoma uspješnoj ljetnjoj kampanji uspješno smanjen pad u broju pripejd SIM kartica.

„Broj korisnika mobilnog interneta porastao je za 23 hiljade, odnosno oko 13 odsto i iznosio je 194 hiljade. Unapređujući kvalitet mreže, Telekom nastavlja da radi na poboljšanju korisničkog iskustva“, dodali su iz kompanije.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR