10 °

max 16 ° / min 10 °

Utorak

23.04.

16° / 10°

Srijeda

24.04.

15° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

18° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 11°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Rebalans: Budžet Žabljaka 3 miliona 605 hiljada eura

Ekonomija

Comments 0

Rebalans: Budžet Žabljaka 3 miliona 605 hiljada eura

Autor: Obrad Pješivac

  • Viber

Skupština opštine Žabljak, na sjednici održanoj u srijedu, rebalansom je donijela odluku da se budžet Opštine Žabljak sa planiranih 3.440.000 poveća na 3.605.000 eura. Zeleno svjetlo izmjenama najvišeg finansijskog akta dali su odbornici vladajuće SDP-SD većine dok je izostala podrška opozicionih odbornika.

Rebalans budžeta uslovljen je povećanjem prihoda i izdataka uglavnom kod kapitalnog budžeta, kazala je sekretarka Sekretarijata za finansije Jelena Bojović.

"Zaključno sa septembrom budžet je realizovan u iznosu od 85 posto. Najviše prihoda planirano je i naplaćeno od poreza na lična primanja što je uslijedilo primjenom novog zakona o finansiranju lokalne samouprave. Značajno su povećani prihodi po osnovu poreza na nepokretnosti, koncesionih naknada i uređenja građevinskog zemljišta“, kazala je Bojović.

Opozicija je kritikovala činjenicu da je iz budžeta izbačena stavka naknada od eksploatacije mineralnih sirovina-pijeska po kom osnovu, kako su kazali, Opština nikad nije prihodovala niti jednog centa.
Rebalansom je planirana uplata avansa od 40.000 eura za nabavku snjegočistača. Saopšteno je da je nakon uvođenja stečaja, u Atlas banci ostalo „zarobljeno“ 305.000 eura.

Skupština je dala saglasnost Komunalnom preduzeću, čiji je osnivač, na zaključenje kreditnog aranžmana od 50.000 eura namijenjenih plaćanju zaostalih poreza i doprinosa zaposlenim radnicima.

Odbornici su se informisali o novom petogodišnjem planu postavljanja i gradnje privremenih objekata u NP „Durmitor“ koji je naišao na kritiku odbornika DPS Milorda Zarubice. Smatraju da su i ovog puta zaobišli SO Žabljak i pored toga što je proljetos u jeku građanskih protesta, SO Žabljak tražila da budu konsultovani o svim aktivnostima na tom prostoru.

Na tom fonu bili su i pojedini opozicioni odbornici a predsjednik Opštine Žabljak Veselin Vukićević iznio je podatak da je na zahtjev resornog ministarstva Opština delegirala svog predstavnika za radnu grupu za donošenje ovog plana i tom prilikom date su primjedbe jer su planirane aktivnosti na devet lokacije koje su uvažene.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR