Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Kašćelan i Presker razgovarali o realizaciji zajedničkih projekata

| Postavio/la: Jelena Ćetković

Kašćelan i Presker razgovarali o realizaciji zajedničkih projekata

Gradonačelnik Prijestonice Aleksandar Kašćelan susreo se danas sa ambasadorom Slovenije u Crnoj Gori Gregorom Preskerom sa kojim je razgovarao o modalitetima potencijalne saradnje crnogorskih i slovenačkih privrednika i realizaciji zajedničkih projekata, navedeno je u saopštenju. 

Kašćelan je predstavio poslovne potencijale Cetinja, afirmišući posebno oblast turizma i poljoprivrede.

Govorio je i o značaju Prijestonice u istorijskom i kulturnom kontekstu, kao i o manifestacijama koje se planiraju u narednom periodu, gdje bi svoje mjesto mogle naći i kompanije iz Slovenije.

Kašćelan i ambasador Presker posebno su razgovarali o projektima predviđenim kroz Program bilateralne razvojne saradnje između vlada Crne Gore i Slovenije.

U tom kontekstu, ambasador se interesovao za status projekata koji se odnose na izgradnju transfer stanice za miješani komunalni otpad u Prijestonici Cetinje i rekonstrukciju javne rasvjete.

Na sastanku je dogovoreno intenziviranje komunikacije o projektima iz Programa bilateralne razvojne saradnje i razgovarano o benefitima i uslovima koje oni nude, navedeno je u saopštenju. 

Ostavi komentar

0/300