15 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

12° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Sekulić : "Mali Šengen" potrebno je dobro ispitati

Ekonomija

Comments 0

Sekulić : "Mali Šengen" potrebno je dobro ispitati

Izvor: rtcg.me

Autor: Mirjana Dragaš

  • Viber

Ministarka ekonomije Dragica Sekulić saopštila je za TVCG da je Vlada Crne Gore ozbiljna i odgovorna, da vodi računa o ekonomskoj dobrobiti građana te da je zato potrebno dobro razmotriti inicijativu "mali Šengen".

Sekulić kaže da je potrebno priupitati crnogorske institucije, sagledati cjelokupne benefite te se o inicijativi i izjasniti. Sekulić ističe da bi Crna Gora možda samo trošila energiju na nešto što je već uradila.

"Ja razumijem inicijatore, jer to su zemlje koje su zbog različitih trgovačkih barijera koje su postavljale jedni drugima, možda bi im bila potrebna nova inicijativa kako bi iznova obećali ono što smo mi već odavno radili sa kompletnim regionom," kazala je ona.

Upitana da li Crna Gora može da izgubi ekonomsku dobit ako ne postane članica  malog Šengena, Sekulić kaže da u tom papiru nema ništa novo što već do sada region nije imao u različitimn deklaracijama i sporazumima.

"Potpuno je jasno da je Crna Gora već otvrorila svoje granice. Ja moram to reći zbog građana", navela je ona.

"Građani Crne Gore sa ličnom kartom jedino ne mogu putovati u Hrvatsku", navela je ona, ističući kako u tome nema ništa novo što Crna Gora već nije uradila.

Sekulić kaže da sve regionalne inicijative, koje su podrazumijevale regionalnu povezanost, bile su pod patronatom EK. Sve su nam one pomagale da ispunimo obaveze i da budemo bliže EU. 

"Nijesam sigurna da inicijativa u potpunosti tome doprinosi. Ali daćemo vremena našim institucijama da se o tome i izjasne," rekla je Sekulić.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR