8 °

max 15 ° / min 8 °

Srijeda

24.04.

15° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

17° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 11°

Ponedjeljak

29.04.

25° / 14°

Utorak

30.04.

25° / 16°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Završena Tajeks misija u oblasti javnih nabavki

Ekonomija

Comments 0

Završena Tajeks misija u oblasti javnih nabavki

Autor: Marija Mitrović

  • Viber

Inicirana od strane Evropske komisije, u Podgorici je, u periodu od 18. do 22. novembra, realizovana ekspertska misija u oblasti javnih nabavki, koje se prvenstveno odnose na nabavke u zdravstvu, saobraćaju kao i na veće infrastrukturne projekte", saopšteno je iz Generalnog sekretarijata Vlade Crne Gore i Ministarstva finansija.

"Glavni ciljevi ove misije su bili sagledavanje načina na koji sistem javnih nabavki u Crnoj Gori funkcioniše, saradnje među institucijama i kontrole odluka u oblasti javnih nabavki, odnosno načina na koji se donose i sprovode odluke.

Ekspertsku misiju su činili predstavnik Evropske komisije, kao i nezavisni eksperti  iz Letonije, Poljske i Hrvatske.

Predstavnici domaćih institucija upoznali su eksperte sa nadležnostima crnogorskih institucija u okviru sistema javnih nabavki, sa posebnim osvrtom na regulatorni okvir, funkcionisanje sistema donošenja odluka, žalbenog postupka i poštovanja transparentnosti u sprovođenju javnih nabavki. Institucije koje direktno sprovode javne nabavke za predmete iz navedenih sektora, prezentovale su u okviru misije svoje nabavke i iskustvo na na osnovu jednog tenderskog postupka i predstavili su ekspertima izvještaje za 2018. i 2019. godinu. Takođe, uvažavajući značaj ekspertske misije, predstavnici Ministarstva finansija sa nadležnostima u vođenju politike javnih nabavki, izrazili su spremnost za dalju saradnju sa ciljem unaprjeđenja sistema u oblastima koje su bile predmet interesovanja ove misije", navedeno je iz Ministrarstva finansija.

Tokom boravka u Crnoj Gori, eksperti su posjetili: Ministarstvo finansija - Direktorat za politiku politiku javnih nabavki, Državna komisja za kontrolu postupaka javnih nabavki, Inspekcija za javne nabavke, Agencija za zaštitu konkurencije, Državna revizorska institucija, Revizorsko tijelo, Upravni sud, Ministarstvo javne uprave, Agencija za sprječavanje korupcije, Uprava javnih radova, Ministarstvo saobraćaja i pomorstva, Monteput, Uprava za saobraćaj, Željeznička infrastruktura, Ministarstvo održivog razvoja i turizma, Prokon, Vodakom, Glavni grad, Vodovod i kanalizacija Podgorica, Agencija za izgradnju i razvoj Podgorice, Komunalne usluge doo Podgorica, Opština Budva, Vodovod i kanalizacija Budva, Opština Bijelo Polje, Komunalne usuluge Bijelo Polje, Ministarstvo zdravlja, Klinički centar Crne Gore i Fond za zdravsteno osiguranje.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR