Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Počela realizacija projekta vezanog za usklađivanje sa legislativom EU

| Postavio/la: Marija Mitrović | Izvor: Mina business

Počela realizacija projekta vezanog za usklađivanje sa legislativom EU

Realizacija projekta vrijednog oko 3,66 miliona EUR, koji se odnosi na usklađivanje nacionalnog zakonodavstva sa legislativom Evropske unije (EU) u sektoru transporta, počela je, saopštili su iz Ministarstva saobraćaja i pomorstva.

Iz tog Vladinog resora kazali su da je vrijednost ugovora, koji se odnosi na usklađivanje nacionalnog zakonodavstva sa EU legislativom u sektoru saobraćaja i obezbjeđivanje administrativnih i tehničkih kapaciteta, oko 3,66 miliona EUR, od čega finansiranje Unije čini 85 odsto, a nacionalno ko-finansiranje 15 odsto.

Kako su naveli, ugovor za projekat Tehnička podrška u jačanju kapaciteta i usklađivanju nacionalnog zakonodavstva sa EU legislativom u sektoru transporta potpisan je 20. novembra između Uprave javnih radova i Konzorcijuma na čelu sa kompanijom Business and Strategies in Europe, iz Belgije.

“Cilj ugovora je podrška i priprema nacionalnog zakonodavstva i strategija u skladu sa EU legislativom, kao i podrškа povećаnju kаpаcitetа zа plаnirаnje i uprаvljаnje institucijа koje su uključene u implementаciju trаnsportnih politikа i projekаtа”, navodi se u saopštenju.

Korisnik projekta je Ministarstvo, a posebno Direktorat za međunarodnu saradnju i EU fondove, Uprava javnih radova, kao ugovaračko tijelo za IPA fondove, odnosno Željeznička infrastruktura Crne Gore, kao krajnji korisnik projekata u sektoru željezničke infrastrukture koji se finansiraju iz IPA fondova.

“Projekat je finansiran iz Godišnjeg akcionog programa IPA-e za 2017. godinu za Crnu Goru (CAP 2017) u okviru instrumenta pretpristupne podrške IPA II i trajaće četiri godine”, dodaje se u saopštenju.

Iz Ministarstva su naveli da je tim povodom u srijedu održan uvodni sastanak za pomenuti projekat.

Sastanak je otvorio resorni ministar Osman Nurković koji je naveo da je zadovoljan zbog potpisanog ugovora i značaja samog projekta kojim će se unaprijediti administrativni i tehnički kapaciteti.

Ostavi komentar

0/300