8 °

max 14 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

16° / 8°

Subota

27.04.

19° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 16°

Srijeda

01.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Erste Grupa članica indeksa 2020 Blumberg GEI

Ekonomija

Comments 0

Erste Grupa članica indeksa 2020 Blumberg GEI

Autor: Mirjana Dragaš

  • Viber

Erste Group Bank AG (Erste Grupa) je objavila danas da je uvrštena u grupu 325 kompanija iz 50 različitih sektora u 42 države i regiona širom svijeta, a koje su obuhvaćene Blumbergovim indeksom rodne ravnopravnosti za 2020 (2020 Bloomberg Gender-Equality Index - GEI).

Ove kompanije dolaze iz različitih privrednih grana, uključujući automobilsku industriju, bankarstvo, inženjering i građevinarstvo, maloprodaju.

''Objavljivanjem podataka o rodnoj ravnopravnosti kroz okvir GEI, kompanije uključene u 2020 GEI pružaju potpun uvid u svoja ulaganja u rodnu ravnopravnost na radnom mjestu i zajednici u kojoj posluju. Erste Grupaje u ovogodišnji indeks uključena sa rezultatima koji su na liniji ili iznad nivoa koji je ustanovio Blumberg, a koji oslikavajuvisok nivo otvorenosti i visok nivo opštih pokazatelja iz pet ključnih oblasti koje indeks mjeri''- navedeno je u saopštenju.

“Činjenica da smo ponovo uključeni u Blumbergov indeks rodne ravnopravnosti je dobrodošlo priznanje za rad koji smo uložili u unapređenje rodne ravnopravnosti na radnom mjestu,” rekla je Julia Valsky, rukovoditeljka Upravljanja različitostima u Erste Grupi.

“Obezbjeđivanje jednakih prilika ženama da napreduju u karijeri je duboko usađeno u inkluzivne principe na kojima je Erste osnovana prije dvije stotine godina. Vidno smo napredovali u pravcu omogućavanja ženama da se istaknu u našoj grupi, iako još nijesmo uspjeli da ispunimo cilj da učešće žena u najvišim rukovodećim pozicijama dosegne 35 odsto na svim našim tržištima. Na tome ćemo nastaviti da radimo. U postizanju veće rodne ravnopravnosti, takođe ćemo nastaviti da sprovodimo politike koje su zasnovane na dokazima, činjenicama i analizama – i to je razlog zbog kojeg Blumberg GEI smatramo izuzetno korisnim pokazateljem”-navedeno je u saopštenju.

GEI postavlja globalni standard za mjerenje rodno-ravnopravnih mjera i politika

Indeks GEI prati finansijske performanse kompanija koje se kotiraju na berzama, a koje posvećeno podržavaju rodnu ravnopravnost kroz razvoj politika, predstavljanje i transparentnost.

Referentni indeks mjeri rodnu ravnopravnost u pet ključnih oblasti: žensko liderstvo i učešće u razvoju talenata;jednakost zarada i rodni paritet u zaradama; inkluzivna kultura; politike koje se odnose na seksualno uznemiravanje; kao i brend koji promoviše žene. Ove je godine Blumberg proširio kriterijume za  uključivanje u indeks i obuhvatio približno 6.000 kompanija iz 84 države i regiona.

"Ukupno 325 kompanija koje su uključene u 2020 GEI,pokazuju posvećenost transparentnosti i liderstvo u izvještavanju o rodnoj ravnopravnosti," rekao je Peter T. Grauer, predsjednik Blumberga.

"Objavljivanje kompanijskih statistika i praksi je važan prvi korak u podršci rodnoj ravnopravnosti na globalnom nivou"- dodao je.

Rodna ravnopravnost je u fokusu Erste Grupe

U Erste Grupi su različitost i inkluzija integralni dio korporativne strategije, a posvećenost njima se jasno navodi u Izjavi o svrsi i Kodeksu ponašanja, dodaje se u saopštenju.

Bankarska grupacija sa sjedištem u Beču aktivno promoviše radno okruženje koje je oslobođeno diskriminacije i uznemiravanja i cijeni rad i vrijednost svakog pojedinca, bez obzira na rod, godine, invaliditet, bračno stanje, seksualnu orijentaciju, boju kože, vjersku ili političku pripadnost, etničko porijeklo, nacionalnost ili bilo koji drugi aspekt koji nije u vezi sa njihovim poslom.

''Erste Grupa sprovodi različite inicijative u cilju podrške razvoju ženskog liderstva. U prošloj godini je Alexandra Habeler-Drabek postala prva žena članica Upravnog odbora Erste Grupe. Generalno učešće žena na najvišim rukovodećim pozicijama širom Erste Grupe trenutno iznosi 29%, dok su žene činile 39% pozicija u Nadzornom odboru Erste Grupe na dan 31.decembar 2019. Kako bi dalje povećala broj žena u top menadžmentu, Erste Grupaza cilj ima bolji rodni balans u svojim bazama talenata (talent pools)i nudi mentorske programe za žene talente''- zaključeno je u saopštenju.

 

 

 

 

 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR