15 °

max 21 ° / min 14 °

Utorak

16.04.

21° / 14°

Srijeda

17.04.

14° / 9°

Četvrtak

18.04.

14° / 8°

Petak

19.04.

14° / 6°

Subota

20.04.

15° / 5°

Nedjelja

21.04.

11° / 8°

Ponedjeljak

22.04.

13° / 7°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
"Izuzetno dobra sezona u Tivtu"

Izvor: Foto: Radio Tivat

Ekonomija

Comments 0

"Izuzetno dobra sezona u Tivtu"

Izvor: Mina business

Autor: Jelena Ćetković

  • Viber

Ljetnja turistička sezona u Tivtu bila je, prema ocjeni turističkih poslenika iz tog grada, izuzetno dobra, a fokus u narednom periodu biće kreiranje atraktivnije ponude u cilju produžetka sezone.

Turistička organizacija (TO) Tivta sastala se u utorak sa predstavnicima turističke privrede, koji su kazali da su izuzetno zadovoljni ostvarenom posjetom.

“Pored vodećih tržišta koja već godinama prednjače u dolascima kao što su Rusija, Velika Britanija, Njemačka i zemlje regiona, predstavnici hotelskih preduzeća naveli su i znatne promjene u strukturi gostiju i porastu dolazaka sa nekih novih tržišta”, navodi se u saopštenju.

Takva tržišta su u odnosu na ranije godine Skandinavija, zemlje Beneluksa, Španija, Kina i Francuska, na što bi svakako trebalo obratiti pažnju i planirati buduće aktivnosti i na tim tržištima.

Direktorica TO Tivat Gabrijela Glavočić saopštila je da su planirane digitalne i marketinške aktivnosti na tim tržištima naročito kada su posrijedi zemlje sjevero-zapadnog dijela Evrope.

“To su tržišta sa kojih turisti posjećuju toplije destinacije tokom cijele godine, a ne samo tokom glavne turističke sezone, što značajno utiče na produžetak sezonalnosti”, smatra Glavočić.

Predstavnici hotelske privrede Tivta naveli su prednosti aerodroma za cjelokupnu destinaciju, koji svojim direktnim letovima povezuju značajne destinacije sa timngradom i jedan je od važnijih segmenata u kompletnoj turističkoj ponudi Tivta.

“Samim tim mišljenje lokalne turističke privrede je da se iskoriste trenutno povoljni klimatski uslovi i saobraćajna povezanost, te kreiraju atraktivne turističke ponude poput vikend paket aranžmana za potencijalne goste iz regiona”, navodi se u saopštenju.

Na sastanku je ocijenjeno da je cilj privući goste u periodu od januara do aprila, kao i u drugom dijelu godine, sa nižim cijenama u hotelskom smještaju te povoljnijim avio kartama na relaciji Beograd -Tivat – Beograd u tom periodu, što će uticati na još značajniji produžetak sezonalnosti.

“Takođe, jedan od segmenata koji bi trebalo poboljšati je bogatija ponuda turističkih agencija za izletnički program, bolja i kvalitetnija umreženost među samim hotelijerima i svakako adekvatna kordinacija sa nivoa TO Tivat na tom polju”, rekli su iz TO Tivta.

Tivat, kako su ocijenili na sastanku, postaje sve popularnija i atraktivnija destinacija za goste, kao i život u njemu. U najavi su predstojeći događaji kao što su Love in the port u organizaciji Porto Montenegra, proslava Osmog marta i drugi događaji u kojima će se dijelom uključiti i lokalna turistička organizacija sa ciljem uvezivanja aktivnosti i na gradskoj rivi Pine.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR